A portugálok egy újra eredményes Ronaldót várnak

Lyon |

<p><span style="font-size: 12px;">A portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya arra számít, hogy magához tér mély frusztráltságából és egy lelkileg megújult, legfőképpen pedig eredményes Cristiano Ronaldo játszik majd szerdán a magyar csapat ellen az Európa-bajnokság F csoportjának lyoni zárómérkőzésén.</span></p>

Fernando Santos a spanyol hírügynökségnek nyilatkozva annak a várakozásának is hangot adott, hogy együttese - két döntetlen, az izlandiakkal szemben elért 1-1 és az osztrákokkal játszott 0-0 után - megszerzi első győzelmét a franciaországi Eb-n, amivel egyszersmind csoportgyőztesként jut majd tovább a nyolcaddöntőbe. Nemcsak a kapitány, hanem a portugálok szurkolók is bíznak a Real Madriddal idén Bajnokok Ligáját nyert szupersztárjuk feljavulásában, akit eddigi gólképtelensége nyomaszthat, ráadásul az osztrákok ellen tizenegyest is hibázott. Santos az interjúban úgy fogalmazott: "abszolút meggyőződése, hogy Ronaldo feltámad és betalál a magyar kapuba".

"Ha kapunk büntetőt Magyarország ellen, az gól lesz és Cristiano fogja szerezni" - jelentette ki a portugál szakvezető, aki vélhetően nem számíthat a szerdai meccsen az izomgondokkal bajlódó, kedden nem is edző André Gomesre és Raphael Guerreróra. 
    
A tudósító, meglepetésnek minősítve a magyarok jelenlegi vezető pozícióját, kiemelte, hogy a német kapitány, Bernd Storck vezette válogatott euforikus állapotba került, miután saját előzetes várakozásait is felülmúlva első két meccsén négy pontot gyűjtött Ausztria 2-0-s legyőzése és az Izland elleni 1-1 révén. 
    
"Megvalósulóban egy álmunk, amelyből nem akarunk felébredni" - idézte a beszámoló a magyar lelkiállapotot híven tükröző védő, Guzmics Richárd szavait.
    
Az EFE kitért arra, hogy Storck nem vetheti be a portugálok ellen a bokasérülést szenvedett jobbhátvédet, Fiola Attilát, és csak az utolsó pillanatokban fog kiderülni, hogy alkalmas-e a játékra a csatár Böde Dániel. 
    
A tudósító megemlítette, hogy a magyar futballválogatott - amelynek tagjait Puskás Ferenc örököseinek nevezi - eddig egyetlen hivatalos meccsén sem tudott még nyerni a portugálokkal szemben.  
    
A szerdán 18 órától az angol Martin Atkinson játékvezetésével, a Parc Olympique Lyonnais-ben zajló meccsen a portugálok ebben az összetételben kezdhetnek az EFE szerint:
    
Rui Patricio - Vieirinha, Pepe, Ricardo Carvalho, Eliseu - Quaresma, William Carvalho, Moutinho, Eder - Nani, Ronaldo

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?