A Pool nyerte a házirangadót

Mindössze két gólra voltak képesek a vendégcsapatok a labdarúgó Európa Liga nyolcaddöntőinek első mérkőzésein.Közel egy év után újra legyőzte a Liverpool a Manchester Unitedet.

Mindössze két gólra voltak képesek a vendégcsapatok a labdarúgó Európa Liga nyolcaddöntőinek első mérkőzésein.

Közel egy év után újra legyőzte a Liverpool a Manchester Unitedet. 2014 márciusában 3:0-ra nyertek a Vörösök az Old Traffordon, azóta viszont zsinórban öt vereséget szenvedtek (0:1, 1:3, 1:2, 0:3, 1:3) az ősi riválistól. Csütörtök este azonban nem volt kérdéses a sikerük. Óriási elánnal támadt a Liverpool, csak David de Gea kapus bravúrjainak volt köszönhető, hogy a vendégek 2:0-lal megúszták a kirándulást az Anfield Roadon – amelynek fantasztikus atmoszférája még a tévén keresztül is hátborzongató volt. „Hihetetlen volt a hangulat. Ilyennek ismertem meg a Liverpoolt, mielőtt ide szerződtem: erősnek és offenzívnek” – örvendezett Jürgen Klopp, a Vörösök menedzsere. „Ez a vereség nagyon kellemetlen számunkra. Egyszer találtuk csak el a Liverpool kapuját, ami óriási csalódás” – vallotta be Louis van Gaal, az MU mestere.

A Vörös Ördögökkel ellentétben a Tottenham viszont komolyan sem vette a Dortmund elleni meccset. Maurizio Pochettino hét (!) helyen változtatott a kezdőcsapaton a legutóbbi, Arsenal elleni bajnokihoz képest, s ugyan Erikssen már a 42. másodpercben szép lövést eresztett meg a Borussia kapujára, csapata ezzel „letudta” a támadást. A dortmundiak pedig hengereltek, a 3:0-s végeredményt a második gólját szerző Marco Reus állította be egy olyan akció végén, melyet 21 passz előzött meg – ez utóbbi rekord az EL idei kiírásában. „Csak az első két percben játszottunk képességeinknek megfelelően” – ismerte be Erikssen. A Sarkantyúsok szurkolói jóval motiváltabbak voltak: mintegy 80-an közülük erőszakkal hatoltak be a Signal Iduna Parkba, ahol összecsaptak az őket visszaszorító rendőrökkel.

A vendégcsapatok egyébként a többi pályán sem villogtak, csak az Anderlecht (1:3 a Donyeck ellen) és a Lazio talált be. Utóbbi ezzel a továbbjutás szempontjából kedvező 1:1-es döntetlent ért el a prágai Sparta ellen, amelynek edzője, Zdeněk Ščasný mégsem volt letörve. „Elégedettnek kell lennem az eredménnyel, mert nem volt túl sok helyzetünk – mondta Ščasný az idnesnek, felvázolva a jövő heti visszavágón tervezett taktikát is. – Láttam erős csapatokat játszani Rómában, amelyek csak kontráztak, és sikeresek voltak, míg például a Galatasaray nyíltan játszott, és kapott egy hármast.”

A forduló gólja a tocsogós pályán, szakadó esőben lejátszott Athletic Bilbao–Valencia spanyol házirangadón születhetett volna, de Mathew Ryan kapus kiütötte a hazaiak egyetlen (!) légiósa, a francia Aymeric Laporte félpályás emelését. A baszk csapat így csak egygólos előnnyel (1:0) utazhat a jövő heti visszavágóra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?