A Pomléban futott Somorja

<p>Somorja. Bemutatkozott a futás a Pomléban. És nagy sikere volt, százakat vonzott a kijelölt versenypályára, és sok embert a szurkolók közé. Múlt szerdán a PomléRun is felkerült a szlovákiai versenyek térképére. Jövőre május nyolcadikán újra megrendezik.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Az ötlet Czucz István somorjai vállalkozótól származik, ő javasolta azt is, mi legyen a verseny neve. A próbálkozás előzménye pedig az volt, hogy az ötletadó megszervezte a somorjai futók részvételét 2012 szeptemberében a pozsonyi éjszakai viadalon. Utána megvalósult a somorjai verseny nulladik kiírása a társaság alkalmazottjai, a barátok és az SK pre radosť klub képviselőinek részvételével. Később a szervező társaság utóbbi klubot bízta meg a PomléRun lebonyolításával.

Id. Juraj Nagy, a társszervező SK pre radosť tagja képességeit a versenypályán is megmutatta, hiszen kiérdemelte a legjobb somorjainak járó díjat. „Fantasztikus volt a hangulat. És ennyi ember! Magával ragadó volt az a légkör, amit a futóknak teremtettek. Szinte mindenkitől csak kedvező visszhang érkezett a verseny után – mondja napokkal később. – S mivel mindezt indulóként is átéltem, még fokozottabban éreztem a hatását. Hobbiversenyzők vagyunk, akik az ország különböző pontjain szervezünk futásokat. Városunk erdei parkja, a Pomlé tálcán kínálta magát egy ilyen versenyre. Somorjai lévén lassan már szégyennek tartottam, hogy nincs futóviadal városunkban. Találkoztam az illetékesekkel, a támogatóval, és megszületett a PomléRun. Úgy érzem, sok embernek szereztünk örömet vele. Már előre érezni lehetett, sikerünk lesz, mert olyan nagy volt a futás iránti igény. Mi csak kiszolgáltuk az embereket, színvonalas szervezéssel. Sikeres volt a bemutatkozás. Járom a versenyeket, de ritkán futunk olyan hangulatban, mint amilyet a Pomléban átéltünk.”

Szavait Tóth Imre is aláhúzza. Ő is futott, s a kajak-kenusok klubja, melyet vezet, lett a legjobb a somorjai egyesületek rangsorában. Bár megviselték a kilométerek, nem panaszkodik, hanem örül: „A dobosok remek hangulatot varázsoltak közénk, szinte űztek-hajtottak bennünket a cél felé. Mindenki igyekezett a maga módján, és számunkra külön öröm, hogy elvittük a legjobb somorjai triónak járó vándorserleget” – summázta észrevételeit.

„Rendkívül elégedettek vagyunk, hiszen sok futó és néző volt jelen, de a legjobban annak örülünk, hogy sok embert csalogattunk a futáshoz, és segítettünk abban, hogy elinduljanak az egészséges életmód felé” – tért vissza az eseményre Katarína Czuczorová, a szervező társaság igazgatótanácsának elnöke, aki egyben a szervezőbizottságot is irányította.

S végül egy pillantás a legjobbakra. A főversenyszámot (9 km) nem az esélyes Švajda Gábor nyerte, hanem a fél perccel korábban célba érő Milan Švec. Ugyanezen a távon a nőknél Janka Menkynová győzött egy somorjai kosaraslány, Jakubík Mónika előtt. A hobbifutásban (2,7 km) a fiúknál a vívó Lovász Bálint lett az első. Az alapiskolások alsó tagozatosai között a lányoknál Méri Eszter teniszező, a felső tagozatosoknál pedig a kajak-kenuklub két tehetsége, Seregi Karolina és Horváth Balázs diadalmaskodott. Ők felkerültek a dobogóra, de aki lefutotta saját versenytávját, az szintén örülhet. Mert megmozdult, tett valamit az egészségéért, és legyőzte önmagát. Már ezért is megérte életre hívni a pomléi futást. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?