A pályán józanodtak

Rozsnyó/Alsósajó. Alig kezdődött el a rozsnyói területi bajnokság 2004–2005-öszi idénye, máris nagy problémával szembesültek a területi futballszövetség tisztségviselői. Történt ugyanis, hogy a pontvadászatban eddig nyeretlen alsósajóiak (Nižná Slaná) már az 5. forduló után bejelentették: kilépnek a bajnokságból.

Rozsnyó/Alsósajó. Alig kezdődött el a rozsnyói területi bajnokság 2004–2005-öszi idénye, máris nagy problémával szembesültek a területi futballszövetség tisztségviselői. Történt ugyanis, hogy a pontvadászatban eddig nyeretlen alsósajóiak (Nižná Slaná) már az 5. forduló után bejelentették: kilépnek a bajnokságból. De vajon mi késztette a TJ Baník Nižná Slaná klubvezetését erre a népszerűtlen lépésre? „Az új idény elején nálunk átalakult a vezetés, új, tettre kész tisztségviselők vették kezükbe a futballügyek irányítását. Biztosítottuk a csapat szerepléséhez szükséges anyagi feltételeket. Rendbe hoztuk a futballpályát, melynek játékterét az V. ligás csapatok is megirigyelhetnék. Szerettük volna újjáéleszteni a hagyományokat, új alapokra helyezni a helybeli focit. Sajnos a futballisták részéről tapasztalt érdektelenség keresztezte elképzeléseinket. Mondhatni, egy erkölcsileg mélyponton lévő kollektívát örököltünk. Nem csoda, hogy a kezdeti kudarcok után szétesett a csapat. Már-már úgy tűnt, hogy labdarúgóink némelyike csupán kijózanodni jön a bajnoki meccsekre. Egy csapásra mi lettünk a mezőny pofozógépe. Ilyen helyzetben nem láttuk értelmét a folytatásnak. Bánt a dolog, ebben a helyzetben éppen a rezignáció volt az ésszerű megoldás” – kommentálta a pontvadászat további lefolyását komolyan érintő visszalépésüket Martin Gallík, az alsósajóiak klubelnöke. A nyáron tizenhat csapatosra felduzzasztott rozsnyói elit mezőny ezáltal foghíjassá vált, egy-egy csapat ezentúl szabadnapos lesz a folytatásban. Mivel az alsósajóiak eddig elért eredményeit is törlik, a tabella is némileg módosul. A rozsnyói területi bajnokságban egyébként már kezd hagyománnyá válni, hogy egy-egy csapat meggondolja magát, és menet közben kilép a bajnokságból. Tavaly pédául a kuntapolcaiak (Kunova Teplica) visszakoztak. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?