A nyolc közé vágyik a szlovák válogatott magyar kapusa

Kiss Emőke

Vasárnap (11.30) a Szlovákia–Oroszország mérkőzéssel veszi kezdetét a budapesti vízilabda-Európa-bajnokság női tornája.

„Nagyon örülök neki, hogy a vízilabdavilág egyik legnagyobb eseményén vehetek részt, és Európa legjobbjai ellen játszhatunk – nyilatkozta lapunknak Kiss Emőke, a szlovák válogatott kapusa. – Célunk a legjobb nyolc közé jutás, ehhez a csoportmeccseken a szerbeket és a horvátokat le kell győznünk. Mindkét csapatot jól ismerjük. Hiszek benne, hogy mindkét meccsen mi leszünk az eredményesebbek.”

Szintén az A csoportban szerepel a házigazda magyar csapat is, amely Horvátország ellen játszik vasárnap este (19.30). Négy éve Bíró Attila szövetségi kapitányként a belgrádi Eb megnyerésével debütált, ami egyben ötkarikás kvótát is jelentett a lányoknak.

"Gyönyörű emlék, én azonban sokkal jobban szeretek a jelenben élni, úgyhogy most folyamatosan erre az eseményre koncentrálunk. Még nem találkoztam olyan edzővel, aki ilyenkor azt mondta volna, hogy szörnyen sikerült a felkészülésünk. Én azonban nem csak hivatalból vagyok optimista, mert tényleg úgy gondolom, hogy folyamatosan javult a csapat, és minden szempontból a legjobb összetételű válogatottal indulunk neki a tornának.”

Keszthelyi Rita csapatkapitány hozzátette, négy éve fel sem fogták, hogy a győzelemmel az olimpiára is kijutottak, és most is mérkőzésről mérkőzésre akarnak haladni. 

A tornáról egy válogatott szerez olimpiai kvótát, a világbajnok spanyolok már kijutottak Tokióba. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?