A németeknek még a vereség is belefér

<p>Újabb három csapat örülhetett a továbbjutásnak, így egy fordulóval a csoportkör zárása előtt már csak 5 hely kiadó a legjobb 16 között a labdarúgó BL-ben.</p>

KISS TIBOR NOÉ

Alaposan viszszavágott a pireuszi vereségért az Olimpiakosznak az Atlético Madrid, a spanyolok hazai pályán 4:0-ra verték görög ellenfelüket. A spanyolok ezzel biztosan továbbjutottak a csoportból, első helyüket azonban a zárófordulóban még elveszíthetik: az utolsó körben Juventus–Atlético meccsre kerül sor. A madridi meccs után egyébként az Olimpiakosz trénere meglehetősen furcsa nyilatkozatot adott. „Az Európa Liga nem rossz sorozat számunkra, néhány európai klubbal még nem tudunk versenyezni, más szinten vagyunk. Az Atlético és a Juventus jut tovább a következő körbe” – mondta Míchel, noha a görög csapatnak még van esélye a továbbjutásra. Ha ugyanis Torinóban a Juventus kikap, a pireusziak pedig odahaza megverik a Malmőt, akkor az olasz és a görög csapatnak egyaránt 9–9 pontja lesz, az egymás elleni eredmények pedig a görögöknek kedveznek.

Jól játszott a Juve

A csoport másik mérkőzésén egyébként a Juventus 2:0-ra nyert Malmőben. Nem volt valami békés hangulatú találkozó. Az olaszok bepanaszolták a svéd csapatot az UEFA-nál a pálya állapota miatt – a svédek meg a bírót szidták. „Mindannyian láttuk, hogy mi történt a gól előtt, és azt is, hogy a kilencven perc alatt végig a Juventusnak kedvezett a játékvezetés. Kiszámítható volt” – fogalmazott Magnus Erikssen középpályás. A második olasz gól előtt Morata tényleg szabálytalannak tűnt, azonban az utolsó négy idegenbeli BL-mérkőzését zsinórban elveszítő Juventus a szünet után 4-5 gólt is könnyedén lőhetett volna. Régóta vártak olyan focira a Juve szurkolói, amit a második félidőben kaptak a csapatuktól.

Könnyed londoni siker

És régóta vártak olyan határozott játékot az Arsenaltól a drukkerek, mint a szerdai. A londoniak könnyedén intézték el a német bajnokságban tragikusan szereplő, de a BL-ben már továbbjutott Dortmundot. Yaya Sanogo a 72. másodpercben betalált, majd a második félidőben szépen csavart a kapuba Alexis Sánchez is. Ezzel az Arsenal is biztosan tagja a legjobb tizenhat mezőnyének, a csoportelsőséghez azonban még kellene a Dortmundtól egy otthoni botlás. Ezzel együtt nagyon nincs még mit ünnepelni Londonban, az ágyúsok számára 2010 tavasza óta mindig a nyolcaddöntő jelentette a végállomást a Bajnokok Ligájában.

Vereséggel is továbbjutott a Leverkusen

A harmadik továbbjutó a Leverkusen volt, amely a korábban játszott mérkőzés eredményének (Zenit–Benfica 1:0) köszönhetően nyugodtan várhatta a Monaco elleni hazai mérkőzést. Nem is nagyon sikerült a koncentráció a Bayernek, a franciák 1:0-ra győztek. A Leverkusen ezzel együtt biztosan ott lesz a tavaszi folytatásban, a második helyezettről a Monaco–Zenit zárómeccs eredménye dönt. A Monaco egy 0:0-val simán továbbjuthat, ami nem is lenne nagy meglepetés a csapattól, amelynek idei BL-eredményei így festenek: Leverkusen 1:0, 1:0; Benfica 0:0, 0:1, Zenit 0:0, ?:?).

Rekordközelben a Real

S végül zárjuk az e heti kört a Real Madriddal. A blancók 1:0- ra győztek Bázelban, természetesen Cristiano Ronaldo találatával. Ez volt a Madrid 15. győzelme zsinórban, vagyis ha a csapat hétvégén megveri a Málagát, akkor megdönti a klubrekordot. A másik mecscsen a Liverpool 2:2-re végzett a Ludogorec vendégeként, így továbbra is csak 4 pontja van. A sors igazságtalansága volna, ha a Pool az utolsó körben a Basel legyőzésével mégis továbbjutna ebből a gyengécske csoportból.

S végül a nap érdekessége: ebben a körben mind a négy német csapat kikapott.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?