A németek legyőzték a finneket, a csehek a svájciakat

hoki-vb 2019
Kassa/Pozsony |

Németország 4-2-re legyőzte a finn, Csehország pedig 5-4-re svájci válogatottat a szlovákiai jégkorong-világbajnokság csoportkörének utolsó játéknapján, kedden.

A B csoportban a csehek a 3. percben hátrányba kerültek, de a 27. percben már ők vezettek 3-1-re, a záró játékrészt pedig 4-2-es előnyről kezdhették. A svájciak az utolsó felvonásban egyenlítettek, majd a hajrában annak érdekében, hogy ne a negyedik helyen jussanak tovább - és találkozzanak majd a negyeddöntőben minden bizonnyal Kanadával - kockáztattak, levitték a kapusukat, amit góllal büntettek a szintén negyeddöntős csehek.

Az A csoportban a finnek hiába szereztek vezetést az első és a második harmadban, a németek mindkét játékrészben egyenlítettek, majd a záró felvonásban Leon Draisaitl duplájával jobbnak bizonyultak. Az Edmonton Oilers 23 éves szélsője a 45. percben emberelőnyben talált be, az 59. percben pedig üres kapus góllal biztosította be a negyeddöntős németek ötödik győzelmét a csoportban. A finnek - akik korábban már szintén a nyolc közé jutottak - másodszor kaptak ki a vb-n, de először a rendes játékidőben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?