A NAP JÁTÉKOSA

Zinedine Zidane (Franciaország) – Egyértelmű helyzet: a vasárnapi francia–angol rangadó Zizou-ról szólt. A gallok csapatkapitánya (a sérült Desailly helyett viselte a karszalagot) 17 évesen mutatkozott be a francia élvonalban a Cannes játékosaként, majd a Girondins Bordeaux következett.

Zinedine Zidane (Franciaország) – Egyértelmű helyzet: a vasárnapi francia–angol rangadó Zizou-ról szólt. A gallok csapatkapitánya (a sérült Desailly helyett viselte a karszalagot) 17 évesen mutatkozott be a francia élvonalban a Cannes játékosaként, majd a Girondins Bordeaux következett. 1996-ban igazolt a Juventushoz, amellyel kétszer lett olasz bajnok. 2001-ben 75 millió eurórért szerződött a Real Madridhoz, és a következő évben már BL-győzelmet ünnepelhetett a királyi gárdával. 1998-ban ő kapta az Aranylabdát, a FIFA szavazásán pedig háromszor is a világ legjobbjává választották (1998, 2000, 2003).

A válogatottban 1994-ben debütált a csehek ellen – két góllal. 1998-ban világbajnok, 2002-ben Eb-győztes. Az angolok elleni mérkőzésen ismét bizonyította: egy futballzseni arról ismerszik meg, hogy a legnehezebb pillanatokban ő viszi a hátán a csapatot. A csoportrangadón középpályás létére ötször lőtt kapura, és 66 átadásából 53 jutott el a címzetthez. (g)

Zinedine Zidane – szül. 1972. június 23-án. Magasság/súly: 185 cm/80 kg. Válogatottság/gól: 89/23.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?