A nagymegyeriek csapataranya

Nagymegyer |

<p>A csallóközi fürdőváros legfiatalabb súlyemelői hazai környezetben szereztek szlovák csapatbajnoki aranyérmet.</p>

A nagymegyeri városi sportcsarnokban lebonyolított fináléban Buzgó Lajos főedző-klubelnök védencei tekintélyt parancsoló módon utasították maguk mögé a mezőnyt. A tízcsapatos bajnokság fináléjába a korábban lebonyolított két forduló eredményei alapján jutottak az együttesek. A fürdővárosiak az első fordulót követően még majdnem tizennyolc pontos hátrányban voltak a bobroviakkal szemben, a második körben huszonnégy pontot vertek legnagyobb riválisukra, így minimális előnnyel várták a mindent eldöntő finálét, ahol lenyűgöző teljesítménnyel és végül utcahosszal nyerték meg a csapatbajnoki aranyat.

„Nagyon készültünk erre a versenyre, szerettünk volna visszavágni a bobroviaknak, a tavalyi győztesnek, hiszen akkor mi csak a bronzéremig jutottunk” – nyilatkozta Buzgó Lajos mester.

Az országos csapatbajnoki címen kívül az abszolút egyéni értékelésben is remekeltek a nagymegyeriek, Juhász Jácint első, míg Holocsi Krisztián harmadik lett.

Az 1998/1999-ben született súlyemelők versenyében egyébként négy számban mérik össze tudásukat a gyerekek: medicinlabda fej fölötti hátradobásában, helyből történő hármasugrásban, szakításban és lökésben. Az utóbbi két versenyszámban a mezőny fölé nőtt a két 12 éves, csallóközi dobogós: Juhász Jácint legjobb szakításgyakorlata 55 kg-ot ért, lökésben 71 kg-ig jutott, míg Holocsi Krisztián szakításban 60 kg-ot ért el, lökésben pedig 80 kg volt a legjobbja. A fiatalabb diákok mezőnyében elért eredményeik alapján mindketten már egy korcsoporttal feljebb, vagyis az idősebb diákoknál is a szlovák válogatott tagjai.

A három fordulóból álló bajnokság összesített végeredménye: 1. MKVaSŠ Thermál Veľký Meder 4542,3572, 2. Olymp Bobrov 4493,3789, 3. TJ Tatran Krásno nad Kysucou 3711,4038.

Abszolút sorrend a döntőben: 1. Juhász Jácint (Nagymegyer) 482,6, 2. Andrej Karkoška (Bobrov) 396,5, 3. Holocsi Krisztián (Nagymegyer) 393,9. (Kovács Zoltán)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?