A második hely is nagy siker

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSKaposvár. Idén harminc ország háromezer játékosa szerepelt a IX. Kaposvári futballfesztiválon, köztük két dunaszerdahelyi járási válogatott.

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Kaposvár. Idén harminc ország háromezer játékosa szerepelt a IX. Kaposvári futballfesztiválon, köztük két dunaszerdahelyi járási válogatott. Az U11-es csapat tavalyi elsősége után ezúttal is döntős volt, ami szintén nagy sikernek számít, hiszen 27 együttes indult ebben a korosztályban. Az U14-es együttes hatodik helyen zárt a 11 tagú mezőnyben.

Bögi Ferenc, az U11-es csapat bögellői edzője lapunknak értékelte védencei teljesítményét. Ebből idézünk. „A legjobb és legváltozatosabb csoportmeccseinket a fehérorosz Minszk, a szerb Sirmium és a Pécs ellen játszottuk. Csapatunk lelki erejét mutatja, hogy mindhárom találkozón rendre vesztes állásból tudtunk fordítani – sőt két alkalommal kétgólos hátrányból (Minszk ellen 1:3-ról, Sirmium ellen 0:2-ről). /…/ A csoportban is fárasztó volt a napi két ötvenperces mérkőzés, viszont a későbbi döntősökre ekkor kb. 24 óra leforgása alatt négy (!) playoff-meccs várt. /…/ A nyolcaddöntő és a negyeddöntő megnyerése után a következő állomás az elődöntő volt a Petržalka ellen. Változatos, küzdelmes csatában 3:2-re sikerült két vállra fektetnünk a nagy riválist. /…/ Két egymást követő évben már másodszor voltunk a döntőben Közép-Európa legnagyobb ifjúsági focitornáján. Nem mindennapi élmény átélni a finálé hangulatát: a fokozódó izgalmakat, a név szerinti bemutatást, a himnuszokat. Ahogy tavaly is, most is lejátszották számunkra a szlovák himnuszon kívül – kérésünkre – a magyart is. /…/ Az első félidő kiegyenlített játékot és gól nélküli döntetlent hozott. A másodikban aztán két védelmi hibánkat kegyetlenül kihasználta az ellenfél, és lefutottnak tűnt a meccs. A srácok viszont az utolsó erőtartalékaikat is mozgósítani tudták, és hihetetlen elszántsággal küzdöttek a lefújásig. Összességében elmondható, hogy a szerb Dominus Beograd megérdemelten győzött 3:0-ra. /…/ Míg a tavalyi döntő meseszerűen végződött számunkra, addig most a saját bőrünkön tapasztaltuk, mit jelent átélni egy elveszített döntőt. Hihetetlen, hogy a foci még ilyen ifjú focistapalántákból is micsoda mély és ellentmondásos érzéseket képes előhozni.”

Bögi Ferenc azt is megírta, hogy a csapat felkészülése négy-öt összejövetelre korlátozódott, s az edzéseken Dušan Meniar segítette a munkáját. Kaposvárott jártak a helyi aquaparkban, a sűrű program ellenére kétszer is elvitték a gyerekeket a termálfürdőbe, s a mérkőzések előtt többször is masszázzsal kedveskedtek nekik.

Az eredménylista a Hírkosárban. (bf)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?