„A második félidőben is játszani kell”

<p>A szlovák férfi-kézilabdaválogatott nagyszerű első félidei teljesítménye ellenére 33:23-ra alulmaradt a Svédország elleni Eb-selejtezőn. A magyarok Ukrajnában nyertek 33:20-ra.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Egy hét alatt ez volt a második veresége Heister Zoltán szövetségi kapitány csapatának, a szombati mérkőzés előtt a hét közepén Szlovéniában kaptak ki 31:25-re.

Pozsonyban az esélyesebb svéd gárda az első játékrészben nem tudott elhúzni. A szlovákok gyors ellentámadásokat vezettek, és védekezésben is kemények, határozottak voltak. A mérkőzés első felében mindenekelőtt Oliver Rábek volt elemében, de eredményesen társult hozzá Tomáš Urban is. A szünetre végül egygólos svéd előnnyel (16:15) vonultak a csapatok az öltözőbe.

A második félidőre egy szétszórt, gyengén védekező és az ellentámadásokat megfontolatlanul vezető hazai gárda lépett pályára. Tizenhárom percig (!) nem dobtak gólt a szlovákok, ezzel szemben a svédek simán érték el találataikat. Anderssonék a 42. percben már tíz góllal, 25:15-re vezettek, és végig uralták a játékot. A vendégcsapat kapujában remek teljesítményt nyújtott Mattias Andersson, a mezőnyben a 9 találatos Andreas Nilsson volt a legeredményesebb.

Heister Zoltán a találkozót követően lapunknak elmondta, nem érti, mi történt a csapattal a második játékrészben. „Egy első és egy második félidő. Teljesen más-más képpel. Hogy mi történt a második félidőben? Ez inkább egy pszichológushoz intézett kérdés lehet. Egyszerűen nem értem. Szlovéniában is valami hasonló történt, most azonban még keményebben megmutatkozott. Ebben a pillanatban nem tudom megmagyarázni – értékelt az 53 éves szakember. – A szünetben azt mondtam játékosaimnak, hogy meg kell tartani az iramot, a tempót. Úgy mentünk ki a második félidőre, hogy rendben, tartjuk az ellenféllel a lépést, s nem történik semmi. Lehet, hogy ez volt a fejekben. A legközelebbi selejtező csak áprilisban lesz, nem marad más hátra, mint dolgozni. Arra kell törekedni, hogy a második félidőben is kézilabdázzunk, ne csak az első játékrészben.”

A magyar válogatott Portugália hétközi legyőzése után (31:30) Ukrajnában lépett pályára az Eb-selejtezők második fordulójában. A hazaiak csak a tizedik percig tudták tartani a lépést Császárékkal, akik már az első félidő végére tetemes előnyt (15:9) dolgoztak ki. A második félidőben tizennégy is volt közte, így Talant Dujshebaev szövetségi kapitány csapata könnyedén nyert 33:20- ra. (susla, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?