A magyar válogatott kiharcolhatja az Eb-részvételt Litvániában

magyarok

A magyar labdarúgó-válogatott kedden 20.45-kor a kijutás reményében lép pályára Litvánia vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat nyolcadik fordulójában.

A magyar válogatott Szerbia 2:1-es legyőzésével kecsegtető helyzetbe került a G selejtezőcsoportban, mivel a fennmaradó három mérkőzéséből elég mindössze egyet megnyernie az Eb-részvételhez. Litvániában így Szoboszlaiék számára már a kijutás a tét, amely a három pont megszerzése esetén garantált.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese akár egy döntetlennel vagy egy vereséggel is Eb-résztvevővé válhat kedd este, ehhez mindössze arra van szükség, hogy a Szerbia–Montenegró mérkőzésen a hazaiak ne szerezzenek több pontot, mint a magyarok – tehát egy kaunasi döntetlen esetén Montenegró belgrádi pontszerzése, litvániai vereség esetén pedig Montenegró győzelme érne magyar kijutást, köszönhetően annak, hogy a szerbek így már nem tudnák megelőzni Rossiékat, azonos pontszám esetén az egymás elleni mérleg a magyaroknak kedvezne.

Jó hír, hogy a Szerbia elleni mérkőzés óta a magyar csapatban nincsenek új sérültek, így Marco Rossinak csupán arra kell ügyelnie, hogy a fizikálisan és mentálisan is megterhelő szombati mérkőzés mennyit vett ki játékosaiból.

„Nem tudom, hogy Litvániában milyen pályán fogunk játszani, kb. 4-5 fok lesz, és most 2:0-ra verték Bulgáriát. Nem szabad lebecsülni őket, egyéniséggel és minőséggel kell játszaniˮ – fogalmazott a szerbek elleni mérkőzés után az immár magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakember.

Litvánia jó hangulatban várja a mai találkozót, mivel szombaton kisebb meglepetésre 2:0-ra győzni tudott Bulgáriában, és ezzel elmozdult a csoport utolsó helyéről. Edgaras Jankauskas, a litvánok szövetségi kapitánya boldog volt, amiért csapata két év után ismét győzni tudott egy tétmérkőzésen. „A csapattal úgy döntöttünk, ha ünneplünk is, biztosan nem a Magyarország elleni meccs előtt, mert nagyon erős csapat vár ránk. Jó lenne az is, ha nem kellene megint két évet várni az újabb győzelemre” – mondta.

A történelem ugyanakkor nem a balti állam mellett szól, Litvánia eddig hatszor játszott Magyarország ellen és csak egyszer, 2001-ben úszta meg vereség nélkül.

A tét óriási, ha a magyar válogatott begyűjti a három pontot Kaunasban, 1986 óta először jut ki egyenes ágon egy nagy tornára.

A mérkőzés az albán Juxhin Xhaja sípjelére kezdődik. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

(lz, nso, MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?