A licenc már nem lehet akadály

Ladislav Molnár volt az Újpest labdarúgócsapatának korábbi szlovákiai edzője, akit a megfelelő licencengedélyezés miatt nem is engedtek leülni a Megyeri úti kispadra, aztán a gyengébb szereplés miatt megváltak tőle a lilák. A trénerrel a minap a Nemzeti Sport készített interjút.

Magyarországon túl sokat nem tudunk mostani csapatáról, a Dubováról...

Szenzációt senki ne is keressen. A Dubová másodosztályú együttes, itt nincsenek sztárok, nincsenek botrányok. Ebben is van azért jó, hiszen így legalább nyugodtan lehet dolgozni, és ez nekem nagyon fontos, hiszen remekül érzem itt magam, leszámítva, hogy épp beteg vagyok.

Nagyvárosból faluba költözni, azért van ebben valami romantika, ez kétségtelen, de azt hiszem, ez inkább visszalépés, legalábbis az Újpesthez képest.

Meglehet, egyeseknek ez csakugyan visszalépésnek tűnhet, ám nekem a munka az első, és édes mindegy, hogy hol, csak hagyjanak dolgozni. Ráadásul a Dubová a tizenhatodik, kiesőhelyen állt a II ligában akkor, amikor ideérkeztem, de az őszt végül a tizenkettedik helyen zártuk. A kupában pedig bejutottunk a legjobb négy közé. Hol itt a visszalépés?

És ezen a ponton akár rá is térhetünk az Újpestre, ahol eleinte – legalábbis úgy tűnt – hagyták önt dolgozni.

Eleinte én is így éreztem, aztán szép lassan megváltozott erről a véleményem. Hiába voltak jó játékosok a keretben, a vezetők és a segítőim hiába tűntek korrektnek, később kiderült, nincs minden így. Akkor engem megfúrtak a Megyeri úton.

Codálkozom, mert ki tett volna önnek keresztbe?

Újpesten a végén már szinte mindenki ellenem volt, és az az igazság, hogy, sajnos, idővel a közvetlen segítőmre, Szabó Andrásra sem számíthattam. Körülöttem megfagyott a levegő, és úgy érzem, ő is benne volt az én menesztésemben. Egy idő után alighanem a vezetők is arra az elhatározásra jutottak volna, hogy leváltanak, de a suttogás szerintem felgyorsította ezt a folyamatot.

Kemény kritika az, amit állít...

Nem tagadom, ezek kemény szavak, de engem nem lehet hülyének nézni. Arról nem is beszélve, hogy távozásom után Szabó András azt nyilatkozta, hogy én nem voltam Újpestre való, hogy az elképzeléseimet a Bundesligában használják az edzők, nem pedig Magyarországon. Bár Szabó András nem is sejti, de ezzel a véleményével nagyon jót tett nekem.

Azért ne feledjük, a gyengébb szereplésben önnek is megvolt a felelőssége, és az akkori helyzettel ellentétben az Újpest a harmadik helyen áll a bajnokságban, mégpedig Szabó András vezetőedző irányításával.

Ez igaz, és nem is magamat akarom felmenteni, csak az érzéseimet, a tapasztalataimat mondom. Sajnálom, hogy nem fejezhettem be a Megyeri úton elkezdett munkát, ennek ellenére nem bántam meg, hogy annak idején a klubhoz szerződtem. Nem bántam meg, mert rengeteget tanultam, így például azt, hogy ezentúl mindig kikötöm a szerződéseimben: a pályaedzőmet én választom meg.

Visszajönne még edzősködni Magyarországra?

Természetesen, és állítom, egyszer vissza is térek, ha másért nem, hát azért, hogy az újpestieknek bebizonyítsam, igenis értem a szakmát.

De ne feledje, pro-licenc nélkül Magyarországon nem lehet ed-zősködni!

Hamarosan Pozsonyban elvégzem a pro-kurzust, és ez a bizonyítvány pedig egész Európában, így Magyarországon is érvényes lesz.

A Nemzeti Sport megkérdezte az interjúban kritizált Szabó Andrást, ám a lilák vezetőedzője csupán szűkszavúan reagált a Ladislav Molnár által mondottakra: „Nekünk annak idején normális volt a kapcsolatunk, ezért nagyon sajnálom, ha egykori főnököm most úgy gondolja, annak idején én nem voltam korrekt vele szemben. Aki ismer engem, az tudhatja, hogy ez egyáltalán nem jellemző rám. Lehet, hogy Molnárból ma már inkább a sértettség beszél, no meg az, hogy távozása után azért Újpesten jobbak lettek az eredmények. Én mindenesetre sok sikert kívánok a további munkájához.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?