A lettek után Kanada vár a szlovákokra

Škorvánek.Hudáček

A szlovák jégkorong-válogatott második világbajnoki meccsén 2:1-re győzte le Lettországot, így pozitív hangulatban várhatják a mai, Kanada elleni meccset, amely hétfőn 15.20-kor veszi kezdetét.

Szlovákia már a 44. másodpercben előnybe került. Cehlárik a lett kapu mögött szerzett korongot, majd háttal állva Sukeľhez passzolt, aki belőtte a vezető gólt. A találat önbizalmat adott a szlovákoknak, akik több veszélyes támadást is vezettek, a kapuvasat is eltalálták az első harmadban, de nem tudtak újra betalálni.

A második játékrész hozta meg a mérkőzés első kiállításait, előbb Hudáček, majd Okuliar ült a büntetőpadra. A lett válogatott nem tudta kihasználni az emberelőnyöket, sőt a második után gyorsan a szlovákok szerezhettek volna gólt, de kihagyták nagy lehetőségüket. Néhány másodperccel később viszont egyenlített Lettország, Abols lépett meg a koronggal és túljárt Škorvánek eszén.

Az utolsó harmad első felében egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni. A döntő pillanat az 51. percben jött el, amikor Koch lövése után Kelemen zavarhatta meg a kapust, aki Hrivík elé ütötte a korongot, a szlovák támadó pedig kihasználta a helyzetet. A végjátékban beszorultak kapujuk elé a szlovák hokisok, de jól védekeztek és megőrizték előnyüket.

„Kiegyenlített mérkőzés volt, örülök, hogy mi tudtunk nyerni. A kapott gólt magamra vállalom, nagyon nagyot hibáztam, rossz napom volt. A srácok viszont segítettek rajtam és örülünk a három pontnak. Mindenki ki tudja számolni, mit jelenthet ez a siker” – értékelt a lettek gólja előtt a korongot elvesztő Oliver Okuliar, aki már a továbbjutási esélyeket is latolgatta.

Az első szlovák gól szerzője szerint megterhelő meccset játszottak szombaton. „Meg tudtuk mutatni a karakterünket, a végén megőriztük az előnyünket. A kapuban nagyon jól megtartott minket »Škorvi«, aki főleg a végén tett sokat hozzá. A gólom előtt nagyon szép passzt kaptam Cehláriktól. Már a második harmadban is eldönthettük volna a meccset, hála Istennek a harmadikban már sikerült is” – nyilatkozta Matúš Sukeľ.

Kanada ellen már bevethető lesz Šimon Nemec is, aki a New Jersey Devils NHL-negyeddöntőbéli kiesése után kapott engedélyt csapatától, hogy csatlakozzon a válogatotthoz. „Biztosan lesznek változások a csapatban, Nemec a védelem első sorában kap helyet, de még nem tudni, ki lesz a párja. Beszélni fogunk még arról is, hogy ki álljon a kapuba a kanadaiak ellen” – mondta vasárnap a szlovák válogatott másodedzője, Andrej Podkonický, aki elmondta, hogy hétfőre nyolc védőt szeretnének nevezni.

Jegyzőkönyv

Szlovákia–Lettország 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Gólszerzők: Sukeľ (1.), Hrivík (51.), ill. Abols (37)
Játékvezető: Hölm (svéd), Sewell (brit), kiállítások 5:1, 8930 néző

Szlovákia: Škorvánek–Kňažko, Koch, Grman, Ivan, Rosandič, Jánošík, Gajdoš–Pánik, Hrivík, Kelemen–Hudáček, Sukeľ, Cehlárik–Chromiak, Tamáši, Regenda–Lantoši, Čacho, Okuliar

Lettország: Šilovs–Balinskis, Zile, Mamčics, Jaks, Čukste, Freibergs, Cibulskis–Daugavinš, Abols, Andersons–Indrašis, Batna, Rob. Bukarts–Balcers, Smirnovs, Keninš–Dzierkals, Džerinš, Rich. Bukarts–Locmelis

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?