A lerohanás a Poruba kézilabdacsapatának erőssége

BŐD TITANILLAHarmadik helyen zárta a női kézilabda WHIL alapszakaszát a cseh Poruba.

BŐD TITANILLA

Harmadik helyen zárta a női kézilabda WHIL alapszakaszát a cseh Poruba. A szombaton kezdődő playoff előtt a csallóközaranyosi származású átlövővel, Tóth Erzsébettel beszélgettünk.

A Poruba 24 alapszakaszbeli meccséből 18-at megnyert, hatot elvesztett, s 36 ponttal a harmadik helyen végzett. Elégedettek?

Nem teljesen úgy sikerült az alapszakasz, ahogy szerettük volna. Most ugyan a harmadik helyen végeztünk, míg tavaly csak a negyediken, de a bajnoki címünk után mindenki többet várt tőlünk. Ráadásul most megváltozik a rájátszás lebonyolítása, már nem három győztes meccsig játszunk az ellenfelekkel, hanem a playoffba bejutott négy csapat oda-vissza alapon játszik mindenkivel, és az eddig megszerzett pontjainkat is visszük magunkkal. Nekünk pedig sajnos volt két-három olyan meccsünk, amiket meg kellett volna nyernünk, például otthon a Most vagy idegenben a vágsellyeiek ellen, s ezek az elvesztett pontok nagyon fognak hiányozni a végelszámolásnál.

Jelenleg hat pont a hátrányuk az éllovas Mosttal szemben, s még hat mérkőzés vár a csapatokra. Bíznak még a címvédésben?

Természetesen a címvédés a célunk, de nagyon nehéz lesz, mert elég nagy a hátrányunk. A második helynél alább azonban nem akarjuk adni, mindent megteszünk, hogy legalább azt elérjük. Magam sem tudom, mit várjak az új lebonyolítástól.

Az alapszakaszban a Poruba dobta a legtöbb gólt gyors lerohanásból, 231-et. Ez a csapat legnagyobb erőssége?

Igen, gyorsak vagyunk, az egy az egy elleni játék az erősségünk. A felállt fal elleni támadásokban nem vagyunk olyan sikeresek, távoli bombákból nehezen szerzünk gólt. A lerohanásokra kell építenünk a playoffban is.

Egy éve 164 gólt dobott az alapszakaszban, s ezzel a góllövőlista 5. helyén állt, most viszont csak 95 találatot jegyez, amivel a 14. a rangsorban. Mi történt?

Az edzőtől kevesebb lehetőséget kapok. De erről nem akarok bővebben beszélni.

Mit vár a playofftól?

Bízom benne, hogy összeszedjük magunkat, mert az alapszakaszban nem mindig volt meg a csapatban az az összhang, ami tavaly a bajnoki címig juttatott bennünket. Szeretném kiemelni Michaela Hrbková teljesítményét, aki kimagaslóan kézilabdázik, a legutóbbi bajnokin a szenciek ellen 12 gólt dobott. Igazi csapatként kell játszanunk, remélem, hogy nekiesünk az ellenfeleinknek! Csak azt sajnálom egy kicsit, hogy nagyon kevesen járnak a meccseinkre. Egy éve telt ház előtt játszhattunk, most meg a legutóbbi mérkőzésünkre csak 130 néző volt kíváncsi. Ezt egyáltalán nem értem.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?