A leköszönés évei

<p>Eltűnt a látható helyekről. Már nem edzi a válogatott kajaknégyest, kivonult a szövetség vezérkarából, klubelnöki teendőit is átengedte másnak. Soós Tibor nevét azóta ritkábban emlegeti a média, legfeljebb csak visszaemlékezéseire kíváncsi valaki.</p>

A nagy élményekről, a komáromi aranykorszakról nem lehet lemondani, kitörölhetetlenek életéből, a sportkrónikákból. Arról szólnak, amikor keze alatt lett világbajnok Szabó Attila, majd a még nagyobb és máig tartó olimpiai érem- és vb-aranygyűjtő korszak hősei ültek kajakba párosban és négyesben, s verték végig a világot: Riszdorfer Mihály, Juraj Bača, Riszdorfer Richárd, Tarr György és Vlček Erik. Mindannyian világbajnokok, nem is egyszer, Vlček már tízszer, amivel szlovákiai csúcstartó. És Soós Tibor mindig ott volt a közelükben tanácsaival, észrevételeivel. Ameddig szükségét érezte. Aztán félreállt, és átadta helyét a fiatalabbaknak. Az edzői poszton, a szövetségben, a klub élén. „Büszke vagyok rájuk, arra, hogy jól csinálják”, jegyzi meg a komáromi őrségváltásról. Azóta több időt tölthet unokáival, de a kajak-kenusoknak sem fordított hátat. Nincs olyan nap, amikor ne menne ki a csónakházba. Hátizsákjával biciklire pattan, és hajt kifelé. Ha kell, besegít valamelyik edzőnek, de csoportot már nem vállal. Naponta úszik egyet a Vág-Duna vizében, harmadik éve télen is. Eljár kosárlabdára, néha könyvbemutatóra, és sokat olvas. Mint azelőtt tette. Tovább éli hétköznapjait. A mai nap azonban más, eltér a többitől. A komáromi mester éppen hatvanöt éves. Az emlékek nem maradhatnak szó nélkül.Boldog születésnapot, Tibor!
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?