A Labant testvérek rekordja

New York. Gól nélkül végződött Szlovákia labdarúgó-válogatottjának New York-i fellépése. A Kolumbia elleni mérkőzés előtt klubkötelezettségekre hivatkozva több meghatározó játékos is lemondta a részvételt, így a döntetlent jó eredményként könyvelheti el Ladislav Jurkemik vezetőedző.

Vitteknek (jobbra) kevés teret hagytak a kolumbiai védőkAP-felvéteKilenc meghatározó játékosa nélkül utazott el New Yorkba a szlovák válogatott (König, Demo, Karhan, Michalík, Petráš, Janočko, Leitner, Hlinka és Németh Szilárd hiányzott a keretből), és a New York Mets baseballcsapatának arénájában, a Shea-stadionban gólnélküli döntetlent ért el Kolumbia válogatottja ellen. A kilencven perc során mindkét részről óvatos játékot láthattak a nézők, jól bebiztosított védelmekkel, ezért a kapuk alig forogtak veszélyben. A kolumbiaiak mezőnyfölényben futballoztak ugyan, de nem sikerült bevenniük Rzeszoto kapuját. A legnagyobb lehetőség a Deportivo Cali középpályása, Preciado előtt adódott, amikor a 69. percben már a szlovák kapuson is túljutott, de csak a kapufát találta telibe. A vendégek a rózsahegyi Urban révén válaszolhattak volna, aki azonban nem tudta kihasználni a cserekapus Henao figyelmetlenségét, majd a ráadás perceiben ugyanő akár el is dönthette volna a meccset, de 14 méterről leadott lövése centiméterekkel a kapu fölött suhant el. A szlovák válogatottnak ez volt a harmadik Kolumbia elleni mérkőzése, az eddigieken Jozef Jankech, ill. Jozef Adamec vezetése alatt egyaránt 1:0-s vereséget szenvedtek. A találkozó krónikájához tartozik, hogy a Labant fivérek révén először fordult elő a szlovák válogatott történetében, hogy egy testvérpár együtt lépett pályára a címeres mezben. Korábban a csehszlovák válogatottban sem a Čapkovič-, sem pedig a Luhový fivérek nem szerepeltek egyszerre a nemzeti tizenegyben.

Vélemények a mérkőzésről – Branislav Rzeszoto: Kevés gólhelyzet alakult ki a kilencven perc során, ennek ellenére jó mérkőzés volt. Örülök annak, hogy kapott gól nélkül utazunk haza. Igaz ugyan, hogy 80 napig nem léptem pályára tétmérkőzésen, de éreztem, hogy Jurkemik edző bízik a képességeimben, és ez erőt adott.

Juraj Obložinský (a Szlovák Labdarúgó Szövetség alelnöke): Külön kiemelném a fiatal játékosaink teljesítményt. Az egyik legjobb dél-amerikai válogatott ellen játszottunk, ezért a döntetlennel elégedett vagyok. (SITA, TASR)

KOLUMBIA–SZLOVÁKIA 0:0

Játékvezető: Stott (amerikai), 25 000 néző. KOLUMBIA: Mondragon (Henao)–Mera, Bedoya (Velásquez), I. Lopez–Ferreira (Castillo), Montoya, J. Lopez, Viafara (Cortes), Perea–Preciado, Arzuaga (Dominguez). SZLOVÁKIA: Rzeszoto–Hanek, B. Labant, V. Labant, Klimpl (Sninský)–Kisel, Zábavník, R. Urban, M. Ďurica–Vittek (Kurty), Oravec (Babnič).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?