A komáromiak megszorították az éllovast

A hullámvölgyben lévő komáromi röplabdázók felszívták magukat az éllovas nyitraiak ellen, de végül drámai csatában 3:2-re kikaptak.Hétvégén a rájátszás hetedik fordulójával folytatódott a férfi-röplabdaextraliga, amelyben a Spartak UJS VKP Komárno csapata az éllovas VK Bystrina SPU Nitra otthonába l

A hullámvölgyben lévő komáromi röplabdázók felszívták magukat az éllovas nyitraiak ellen, de végül drámai csatában 3:2-re kikaptak.

Hétvégén a rájátszás hetedik fordulójával folytatódott a férfi-röplabdaextraliga, amelyben a Spartak UJS VKP Komárno csapata az éllovas VK Bystrina SPU Nitra otthonába látogatott. Csaknem mindenkinek meglepetés volt a negyedik helyen tanyázó Duna-partiak jó játéka, amely az egyik bajnokaspiránst is minden ereje bevetésére késztette. A több mint kétórás röplabdacsatában még a negyedik szett után sem lehetett tudni, ki nyeri a mérkőzést. Végül a rövidített ötödik játszma döntött a minőségi röplabdát hozó küzdelemben. A nyitraiak 3:2-re (25:15, 23:25, 25:23, 22:25, 15:10) győztek, és megőrizték vezető helyüket a tabellán.

Az első szettben a nyitraiak magabiztosan, szinte hibátlanul röplabdáztak, végig vezettek (5:2, 10:5, 15:7, 20:10), és megnyerték a szettet 25:15-re. A biztos nyitrai fölény azonban a második játszmában nem folytatódott. A komáromi fiúk legszebb napjaikra emlékeztettek, és 3-4 pontos különbséggel végig vezettek a szettben (8:3, 16:13, 22:19), amelyet a második szettlabda értékesítésével nyertek 25:23-ra.

A harmadik játszma volt a legszorosabb, amely a meccs végeredményét legjobban befolyásolta. Pár perc fej fej melletti csata után a komáromiak 10:8-as vezetésre tettek szert. Ez ritmusváltásra ösztönözte a hazaiakat, zsinórban 4 pontot szereztek, és 12:10-re fordítottak. A szett végéig mindkét csapat gyors, látványos röplabdát produkált. A komáromiak 16:16-os állás után mindent beleadtak, ami a repertoárjukban volt, és 21:16-ra el is húztak, de a nyitraiak megint tudtak hatékonyan reagálni, és 23:23-ra egyenlítettek. Ezután szettlabdához jutottak, azt pedig habozás nélkül értékesítették – 25:23-ra nyerték a szettet. A 2:1-es nyitrai vezetés nem törte le a komáromi csapatot, amely nagyon határozottan és összpontosítva kezdte a negyedik játszmát. Elhúzni egyik csapat sem tudott, de 19:19 után a komáromi csapat felülkerekedett, és 24:21-nél három szettlabdához jutott, és a másodikat értékesítette is. Az ötödik, döntő játszmában 10:9-ig egyik csapat sem tudott ellépni, de ezután a hazaiak – érezve a lehetőséget – beleerősítettek, és 15:10-re nyerték a szettet, a mérkőzést pedig 3:2-re.

A komáromiak rossz sorozata után a szoros eredmény a kitűnő nyitrai csapattal sikernek tekinthető, és reményt ad a kieséses rendszerben zajló negyeddöntők előtt. Daniel Oravec vezetőedző is optimistábban vélekedett: „A nyitrai csapat talán a legjobb játékospotenciállal rendelkező együttes. A harmadik játszma végjátéka 21:17-nél megint a kezünkben volt, de nem éltünk a lehetőséggel. Ennek ellenére végre jól játszottunk, mindenki igyekezett, ez csapatmunka volt. Tomáš Hollý hosszúra nyúló sérülése rányomja bélyegét a csapat teljesítményére, reméljük a playoffban ott lesz csapatunkban.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?