A kispestiek az izraeli, a zsolnaiak a dán bajnokot kapták

Nyon. Tegnap az Európai Labdarúgó-szövetség székházában kisorsolták a Bajnokok Ligája- és Európa Liga-selejtezők első köreinek párosítását.A magyar és a szlovák bajnok is a második fordulóban kapcsolódik be a Bajnokok Ligája-selejtezőibe.

Nyon. Tegnap az Európai Labdarúgó-szövetség székházában kisorsolták a Bajnokok Ligája- és Európa Liga-selejtezők első köreinek párosítását.

A magyar és a szlovák bajnok is a második fordulóban kapcsolódik be a Bajnokok Ligája-selejtezőibe. A Honvéd és a zsolnaiak is nehéz ellenfelet kaptak, mivel nem kiemeltként várhatták a sorsolást: a kispestiek a tavaly az EL-ben a legjobb 32 közé jutott izraeli Hapoel Beer Sevával találkoznak, míg a zsolnaiaknak az a dán Köbenhavn jutott, amely tavaly a kvalifikációból egészen a BL-csoportkörig verekedte magát, majd harmadik helyezettként az EL-ben folytatta szereplését tavasszal.

Bizakodó edzők

„Nehéz lesz – mondta a klub honlapjának Erik van der Meer, a Honvéd holland vezetőedzője. – Az izraeli csapat nagyon erős együttes. Tavaly játszottak az olasz Interrel, és 2:0-ra nyertek Milánóban. Izraelben jó a futball minősége. A büdzséjük magasabb, mint a miénk, ennek ellenére is 50–50 százalék az esély a továbbjutásra.”

Érdekesség, hogy az izraelieknek Korhut Mihály személyében magyar játékosuk is van – mint ahogy a zsolnaiak ellenfele, az FC Köbenhavn is alkalmaz szlovák légióst, Ján Gregušt. „Jó kis párharc lesz, mert a dánok érdekes focit játszanak. Dánia egy intelligens ország, jó kihívás lesz megküzdeni velük – osztotta meg első benyomásait a közösségi oldalakon Adrián Guľa, a zsolnaiak vezetőedzője. – A koppenhágaiak a favoritok, de szerintem ők sem ujjonganak, hogy minket kaptak. A továbbjutás kérdése nyitott.”

A magyar és a szlovák bajnoknak három párharcot kellene nyernie a főtáblára jutáshoz. Ebből a 2. selejtezőkör (a meccsek időpontjai: július 11–12. és július 18–19.) azért különösen fontos, mert aki a következőben maradna alul, már átkerülne az Európa Liga selejtezőjébe, ahol a főtáblára jutásért játszana.

„Mindenki tud focizni”

Utóbbi sorozatban már a selejtező első fordulójában pályára lépnek a magyar és a szlovák csapatok.

A bajnoki ezüstérmes Videotonra a máltai Balzan vár. „Meccseltem már máltai csapat ellen egy korábbi selejtezősorozatban, akkor sikerrel járt a csapatom, de el kell mondani, hogy a máltai labdarúgás évről évre fejlődik. Tisztelnünk kell az ellenfelet, koncentráltan kell játszanunk mindkét mérkőzésen az első perctől az utolsóig” – nyilatkozta Marko Nikolics, a székesfehérváriak edzője.

A ferencvárosiak egyelőre nem igazán tudják, mire számíthatnak a lett Jelgava ellen, Thomas Doll vezetőedző szerint „a balti régióban mindenki tud futballozni”. A Fradi trénere szerint annyi előnyük lesz, hogy a lett bajnokság már zajlik, így tétmeccseken térképezhetik fel ellenfelüket.

A Vasasnak az izraeli pontvadászat bronzérmesével, a Beitar Jerusalem gárdájával kell megmérkőznie a továbbjutásért.

Nagy utazás

A Fortuna ligás csapatokra jóval hosszabb utazások várnak a kinti meccseken: a Slovan Örményországba, a Pjunik Jerevánhoz, a trencséniek pedig Grúziába, a Torpedo Kutaisi otthonába látogatnak majd a visszavágón. „Örményország messze van, de ugyanúgy nekik is Pozsony. Szóval ez nem lényeges kérdés, mint ahogy az sem, hogy mi kezdünk otthon” – jegyezte meg Ivan Vukomanovics, a Slovan trénere. „3000 kilométer vár majd ránk Grúziába menet, ahol a zsolnaiak esetéből tanulva vigyáznunk kell az étkezéssel is. Játékosunk, Giorgi Beridze sok információval fog szolgálni a Torpedóról” – mondta Martin Ševela, a trencséniek mestere.

A rózsahegyiekre valamivel rövidebb kirándulás vár, az újvidéki Vojvodina ellen csak meglepetést okozhatnak.

Az első mérkőzéseket jövő csütörtökön, június 29-én, a visszavágókat pedig július 6-án rendezik. A főtáblára jutáshoz négy párharcot kell nyernie a csapatoknak. (TASR, ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?