A kijutás a magyar válogatott célja Szófiában

Szoboszlai11152023

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtök 18 órától Szófiában lép pályára az Európa-bajnoki selejtezősorozat G csoportjában. Bulgária a helyszín körüli mizéria után a szövetségi kapitányával is okozhatna meglepetést.

A bolgár válogatott nyeretlenül, két döntetlennel áll a csoport utolsó helyén. Az otthon a szerbek ellen és a litvánok ellen idegenben kiharcolt egy-egy pontnál azonban a már elküldött szerb Mladen Krsztajics volt a szövetségi kapitány, akit a hónap elején Ilian Ilijev váltott. A bolgár szakember 2018 óta irányítja a helyi élvonalban szereplő várnai Cserno More csapatát és a szezon végéig nem is adja fel ezt az állását. Ilijev nem tudott csodát tenni csapatával az elmúlt években, ugyan többször is bejutott a bolgár élvonal felsőházi rájátszásába, és az Európa-liga-, majd az Európa-konferencialiga-selejtezőről döntő playoffba is, a nemzetközi szereplést egyszer sem tudta kiharcolni. Marco Rossi már elmondta, hogy a tréner klubcsapatának játékát is tanulmányozták, hogy legyen elképzelésük, mi az 55 éves szakember játékelképzelése. A Cserno Morenél Ilijev szinte mindig 4–2–3–1-es taktikát játszik, 211 tétmeccséből 91-et nyert meg, 55 döntetlen és 65 vereség mellett, így forradalmi újításra aligha lehet számítani tőle.

A papírforma tehát a magyar válogatott sikerét jelzi előre, ám Rossiéknak a sérülések alaposan megnehezítik a kezdőcsapat kijelölését.A védelemből hiányzik Orbán és Fiola, a támadósorból pedig Varga Barnabás és Sallai, hogy a hosszabb ideje sérült Schäfer–Kleinheisler kettősről már ne is beszéljünk. Dibusz előtt így jó eséllyel a Botka–Lang–Szalai Attila hármas kezdhet, a két szélsővédő Nego (esetleg Bolla) és Kerkez lehet, a középpálya közepén Nagy Ádám és Styles kaphat lehetőséget, elöl pedig Szoboszlai mellett Ádám Martin és Gazdag pályázik legnagyobb eséllyel a kezdőcsapatba kerülésre.

A Puskás Arénában rendezett márciusi selejtezőn a magyar válogatott már a szünetben 3:0-ra vezetett Bulgária ellen és a végeredmény is ez maradt. A két csapat között ekkor is nagy minőségbeli különbség volt látható.

Szoboszlaiék most már egy döntetlennel biztosíthatnák helyüket a csoport első két helyének valamelyikén, vagyis biztosan kijutnának az Európa-bajnokságra. Egy győzelemmel azonban a csoportelsőség is biztossá válna, amely akár arra is adna lehetőséget, hogy az Eb-sorosláson az első kalapba kerüljön a magyar válogatott. Vereség esetén akkor jut ki már most Magyarország a 2024-es kontinenstornára, ha a csoport másik mérkőzésén Montenegró nem győzi le Litvániát. Ez utóbbi forgatókönyvről azonban hallani sem akart Szoboszlai, aki szerint mindenképpen nyerni akarnak Bulgáriában. „Csütörtök este már Eb-résztvevőnek kell lennünk, semmi más nem számít” – jelentette ki a Liverpool klasszisa.

A meccset a lengyel Daniel Stefanski vezeti, a VAR-szobában pedig honfitársáé, Piotr Lasyké az utolsó szó. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?