„A keret minőségét tükrözi a 8. hely”

<p>Nagyszerű rajt után szerényebb eredmények jellemezték a somorjai II. ligás focicsapat őszi szezonját. Az edzők szerint a klub lehetőségeinek fényében reális a nyolcadik helyezés.</p>

OROSKY TAMÁS

„Hullámvasúthoz hasonlíthatnám a mostani idényt. Jó pillanatok és jó eredmények váltották egymást rossz teljesítményekkel és rossz eredményekkel. De ez utóbbiak mindig a tabella első öt helyezettje ellen jöttek elő, azon klubok ellen, amelyek szerintem a Corgoň Ligában is megállnák a helyüket” – foglalta össze dióhéjban a somorjaiak őszi szezonját Medgyes József, aki Libor Fašiang segítőjeként kezdte a 2013/2014-es bajnokságot.

Az 55 éves Fašiang irányításával remek rajtot vett a csallóközi csapat, első hat mérkőzésén veretlen maradt. Ráadásul kétszer is (a Dubnica és a Pohronie ellen) négy gólt tudott rúgni ellenfelének, ami tavaly a II. liga abszolút újoncaként egyszer sem sikerült az ŠTK-nak. „Ezután viszont sérülések, eltiltások miatt sok játékosra nem számíthattam, és mivel a kispadunk elég rövid volt, nem tudtam pótolni őket. Főleg a csapatkapitány Vladimír Pončák hiányát éreztük meg. Ez pedig az eredményeken is megmutatkozott” – mondta lapunknak Libor Fašiang.

A következő kilenc fordulóban a somorjaiak csak négy gólt rúgtak és öt pontot szereztek, ezért a klubvezetés a rimaszombatiak elleni idegenbeli döntetlen (0:0) után az edzőcsere mellett döntött. „A leváltásom miatt épp ez a meccs a legkellemetlenebb emlékem Somorjáról. Viszont szívesen gondolok a 4:1-es dubnicai győzelmünkre vagy az első fordulóban a vágsellyeiek ellen az utolsó pillanatokban megfordított találkozóra. Nem voltak nagy elvárások a csapattal szemben, szerintem a nyolcadik hely jól jelzi a játékosok képességeit” – tette hozzá Fašiang.

Véleményét Medgyes József is osztja. „A keret minőségét tükrözi a helyezésünk. Kis szerencsével előreugorhattunk volna, de mi a bajnokság utolsó öt csapatával vagyunk egy súlycsoportban – nyilatkozta az Új Szónak a 28 éves tréner, aki nem habozott, amikor a legjobb focisták megnevezésére kértük. – Péntek végig stabilan, jó formában védett, Pončák rutinja és hozzáállása nagyon sokat jelentett, és Špánik is mindig hozott egy jó átlagot.”

Medgyes hat meccsen irányította a somorjaiakat, mérlege (1 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség) is jelzi, hogy az élmezőny tagjaival találkozott az ŠTK az ősz végén. „Közöttünk majdnem egyosztálynyi a különbség, de a korábbi fordulókban így is helytálltunk ezen csapatok ellen, a bártfaiak vagy a podbrezováiak elleni pomléi 0:1-ek alkalmával nem érdemeltünk vereséget, de Eperjesen is jól játszottunk a 0:0-lal végződött meccsen. Ugyanakkor a szenciek elleni derbiken lebőgtünk.”

Hogy ez minél kevesebbszer forduljon elő, a kiszemelt erősítések is sokat tehetnek majd. „A gyengébben teljesítő játékosok távoznak, és főleg csallóközi focistákat szeretnék beépíteni a csapatba. A napokban ülünk le a vezetőkkel, hogy megbeszéljük a továbbiakat” – jegyezte meg Medgyes.

Peter Bláha szerint (aki októberben váltotta Csutora Norbertet a klub igazgatótanácsának elnöki posztján) az a fontos, hogy a játékosok újra kedvet kapjanak a munkához. „Nálunk nem profik játszanak, és a hosszú, 20 fordulós őszi szezon végére érthetően elfáradtak. Ennek számlájára írható az idény második felében mutatott gyengébb teljesítmény. Minden prémiumot kifizettünk, sőt a fontos meccsek előtt dupla jutalmakkal motiváltuk a fiúkat, akik tudják, hogy amit megígérünk, legyen az pozitív vagy negatív dolog, azt be is tartjuk – jelentette ki lapunknak Bláha, aki szerint a vágsellyeiek elleni elveszített Szlovák Kupa-meccs (1:2) jelentette a törést a szezonban. – A remek kezdés kellemesen meglepett, várakozáson felül teljesítettünk, pedig elsősorban nem az eredmények, hanem a játék és fiúk hozzáállása a fontos. A kupameccs után viszont megszakadt ez a sorozat, az edzőváltás sem segített. Remélem, a téli szünet után visszatalálunk a helyes útra.”

A somorjaiak január 7-én kezdik meg a felkészülést a tavaszi idényre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?