A jég királyai Szlovákiában

<p>Pljuscsenko, Joubert, Amodio, Verner, Szotnyikova, Candeloro... A&nbsp;műkorcsolyasport legnagyobb csillagai turnéznak ezen a&nbsp;héten Szlovákiában.</p><p>&nbsp;</p>

A Kings on Ice show kedden a pozsonyi Ondrej Nepela Téli Stadionban, csütörtökön Kassán, pénteken Zsolnán, szombaton pedig Zólyomban kápráztatja el a nézőket.

A show legnagyobb alakja természetesen a kétszeres olimpiai bajnok Jevgenyij Pljuscsenko, aki márciusban gerincműtéten esett át, de azóta már minden triplát gyakorol az edzéseken. Négyfordulatost azonban ne várjon tőle a szlovákiai közönség. „Azt nem fogom megpróbálni” – mondta az orosz klasszis hétfői gyors pozsonyi sajtótájékoztatóján.

Amikor októberben a szlovák fővárosban járt, még csak sejtelmesen annyit mondott, versenyzői pályafutása esetleges folytatásáról majd november végén kérdezzék. Most úgy fogalmazott, Pjongcsangban legfeljebb edzőként vagy bíróként találkozhatunk vele.

A 2014-es női egyéni verseny győztese, az orosz Adelina Szotnyikova ezzel szemben szeretne jégre lépni a következő téli olimpián. „Szeretnék visszatérni a versenyzéshez, de nem ebben a szezonban. A következő idényben viszont ez reális lehet. Olimpiai bajnokként nagyon megváltozott az életem, most mindenki velem akar beszélni, rengetegen kíváncsiak rám. Ennek köszönhetően lehetek részese a King on Ice show-nak is” – mondta lapunknak a 20 éves korcsolyázó, aki Oroszország első olimpiai aranyát nyerte a női szakágban. Mindezt úgy, hogy a csapatversenyre nem nevezték, és ezt két héttel a játékok kezdete előtt tudta meg. „Nagyon szerettem volna részese lenni az orosz csapatnak. Amikor megtudtam, hogy mégsem számolnak velem, napokig csak sírtam. De aztán azt mondtam magamban, csak azért is megmutatom, hogy tudok korcsolyázni” – idézte fel pályafutása eddigi csúcspontját Szotnyikova.

A francia Florent Amodio karrierjének legemlékezetesebb pillanata Pozsonyhoz fűződik – az idei Európa-bajnokságon, élete utolsó kűrjében élete legjobbját nyújtva állótapsot kapott a tomboló közönségtől. „Különleges érzés visszatérni számomra Pozsonyba, amelyhez olyan szép emlékek fűznek. Már nem versenyzek, de a show-kban továbbra is azt csinálom, amit mindig is szerettem, a közönségnek is szeretném átadni a korcsolyázás iránti szenvedélyemet” – nyilatkozta az Új Szónak a 2011-es Európa-bajnok. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?