A harmadik meccs pecsételte meg az érsekújváriak sorsát

Érsekújvár.

Érsekújvár. Nem sikerült győzelemmel búcsúznia lelkes közönségétől az érsekújvári jégkorongcsapatnak, amely 3:1-es vereséget szenvedett kedd este a nyitraiaktól a Tipsport Liga Kaufland Playoffja negyeddöntőjének negyedik mérkőzésén.

Ezzel az alapszakaszgyőztes nyitraiak 4:0-ra megnyerték a sorozatot, a lehető leggyorsabban túljutva a playoff első körén.

Az érsekújváriak tavaly újoncként egy meccset tudtak elcsípni a besztercebányaiak ellen a rájátszásban, s akkor is nagy verést (8:2) kaptak a széria első meccsén. A nyitraiak ellen azonban a második meccstől kezdve jóval nyíltabb volt a küzdelem. „A nyitraiak egyértelmű favoritok voltak, de az első meccset leszámítva, ahol totális csődöt mondtunk, jó munkát végeztünk. Sajnos ellenfelünk mindig egy lépéssel előttünk járt, de nincs miért szégyenkeznünk. Nem kell kibúvót keresni, a sorozat 4:0-lal végződött, a Nitra megérdemelten győzött” – értékelt az újságíróknak Branislav Fábry, az érsekújváriak rutinos támadója.

Ő volt az, aki a második, szerencsés nyitrai gól után – a korong a kapu mögötti palánkról épp Matej Paulovič elé pattant – mérgében messzire hajította hokibotját. Bár 1:2-nél, a második harmad végén egy hokimeccs még egyáltalán nem tekinthető eldöntöttnek, az addigi történések miatt nem csak ő érezte úgy, hogy innen már nem nagyon lesz visszaút.

Az érsekújváriak frusztrációja érthető volt: egyrészt emberhátrányban (az első tíz percben háromszor is) meg tudták állítani a vendégek elit formációját, másrészt pedig számtalan gólszerzési lehetőséget szalasztottak el addig, öt (!) esetben is csak az egy szál nyitrai kapus állt szemben egy-egy érsekújvári hokissal. Saulietis, Škoda (2x), Varga és Šimun sem járt sikerrel. „Sajnos nem tudunk gólokat lőni. Lawson kapus két próbálkozást megfogott, kétszer mellé lőttünk, egyszer pedig a kapufát találtuk el. Gólképtelenségünk döntött a mostani meccsen” – nyilatkozta Miroslav Mach, a zöld-fehérek vezetőedzője.

Persze arról azért nem volt szó, hogy az utolsó húsz percre hitehagyottan jöttek volna ki a jégre a hazaiak. Michal Novák például majd´szétverte a „büntetőketrecet”, amikor bő két perccel a vége előtt kiállították, mivel ezzel meghiúsult az utolsó nagy roham lehetősége. A rutinos nyitraiak viszont különösebb gond nélkül őrizték az előnyt, majd az utolsó másodpercekben egy üres kapus góllal pecsételték meg a továbbjutásukat.

Az érsekújvári lelátói tábort ez azonban nem zökkentette ki egyetlen tized másodpercre sem. Az első két harmad során többször is a mintegy háromszáz főnyi vendégsereg volt hangosabb, de az utolsó húsz percben – egyfajta szezonbúcsúztató gyanánt – a hazai B közép mindent kiénekelt magából. A jégen zajló eseményektől függetlenül egy pillanatra nem maradt abba a skandálás, egyik induló a másikat követte, a meccs végét jelző dudaszó után pedig percekig állótapssal köszönték meg a szurkolók a 2017/2018-as idényben nyújtott teljesítményt. Sőt, a szűnni nem akaró skandálás még egyszer kicsalogatta az öltözőből a hokisokat, s Mach edző is kénytelen volt torkaszakadtából üvöltve egy rövid mérleget vonni. „A szériát a harmadik meccs döntötte el lényegében. Nyitrán a második találkozón a meccs feléig jobbak voltunk, de nem éltünk a helyzeteinkkel. Hétfőn hazai pályán teljesen fölöslegesen szórakoztuk el a 4:1-es vezetést, ez döntött.”

Az érsekújvári hokiklub ma 17.00-tól búcsúztatja el a szezont a jégcsarnokban, ahová a szurkolókat is szeretettel várják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?