A GYŐZTESEK MONDTÁK

- DANIELA CECCARELLI az esélytelenek nyugalmával állhatott rajthoz a női szuper-óriásműlesiklásban. – Amikor áthaladtam a célvonalon és ránéztem az órára, azt mondtam magamban: hú, milyen jó eredmény! – nyilatkozott a civilben rendőr síelő. – Az első olimpiámon rögtön aranyérmet nyertem, ez hihetetlen.

- DANIELA CECCARELLI az esélytelenek nyugalmával állhatott rajthoz a női szuper-óriásműlesiklásban. – Amikor áthaladtam a célvonalon és ránéztem az órára, azt mondtam magamban: hú, milyen jó eredmény! – nyilatkozott a civilben rendőr síelő. – Az első olimpiámon rögtön aranyérmet nyertem, ez hihetetlen. Csak egyszerűen lementem a pályán, fogalmam sem volt, ez mire lesz elég, a dobogóra még gondolni sem mertem. Ceccarelli eddigi legjobb eredménye a tavaly St. Moritzban rendezett VK-versenyen elért második helyezés volt.

- CHRIS WITTY, a női gyorskorcsolyázók 1000 méteres számának olimpiai bajnoka alig hiszi el, hogy sikerült nyernie. – Nem számítottam abszolút esélyesnek. Óriási öröm, hogy nemcsak az aranyérmet szereztem meg, hanem újból világcsúcstartó is lettem – mondta a 26 éves amerikai, aki Naganóban ugyanezen a távon második, 1500-on pedig harmadik volt. A Salt Lake City-i részvételt egyébként kis híján lemondta, mivel korábban mononukleózisban (mirigyláz) szenvedett, és emiatt a vártnál gyengébben szerepelt. Azóta viszont meg-gyógyult, és – amint az eredménye is bizonyítja – kirobbanó formába került.

- A norvég 4x10 km-es sífutó váltóval aranyérmes THOMAS ALSGAARD hatodik olimpiai érmét szerezte, a negyedik aranyat. – Azt gondolom, hogy az egyéniben elért siker többet ér, de természetesen nagyon örülök ennek a győzelemnek is – mondta a 30 éves oslói versenyző. – Nem mindig a leggyorsabb síelő nyer, hanem az, aki jól tudja beosztani az erejét. Alsgaard ötkarikás eredménylistája: 30 km szabadstílus 1. (1994), 15 km üldözőverseny 1. (1998), váltó 1. (1998 és 2002) és 2. (1994), üldözőverseny 2. (2002). Világbajnokságon négy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet gyűjtött.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?