A futball meggyalázása

Pozsony. Hűvös, szeles időben nem éppen ideális talajú pályán zajlott a mérkőzés, melynek egyértelmű lefolyása volt: a Slovan támadott, a Trenčín védekezett. Játékot azonban nem nagyon láttunk, sok-sok futást, erőszakos párharcot, szimpla, átlátszó Slovan-akciókat viszont igen.

Pozsony. Hűvös, szeles időben nem éppen ideális talajú pályán zajlott a mérkőzés, melynek egyértelmű lefolyása volt: a Slovan támadott, a Trenčín védekezett. Játékot azonban nem nagyon láttunk, sok-sok futást, erőszakos párharcot, szimpla, átlátszó Slovan-akciókat viszont igen. Ezeket rendre hárította a trencséni védelem, vagy ha mégis helyzetbe jutottak az égszínkékek, képtelenek voltak eltalálni a kaput. Például Obžera és Sedlák. Vittek előtt adódott a legnagyobb helyzet, becseleztek magát a tizenhatoson belülre, de a kifutó kapusba rúgta a labdát. A Slovan megállás nélkül rakkolt, nehézkesen, minden erővel igyekezett megoldani, csipetnyi szellemesség sem akadt támadásaiban. Az egyéni kezdeményezések is zátonyra futottak, a harcos, lelkes vendégek nem nagyon engedték kibontakozni őket. A félidő közepétől fokozatosan ellaposodott az amúgy sem nívós játék, amolyan falusi csapkodó futballá alakult, a mezőnyben gyötörték egymást a labdarúgók, a kapuk nem nagyon forogtak veszélyben. Egyszer azonban igen, a 40. percben amikor Bílek az ötös sarkáról tisztán állva a kapu fölé küldte a labdát. Ez volt minden az első 45 percben. A két csapat teljesen küzdő sporttá degradálta a futballt. A vendégeken nem csodálkozunk, a listavezetőn azonban igen. Hát úgy vagyunk ezzel, hogy ha valakitől nem várunk sokat, akkor nem is csalódunk. A mostani Slovan amolyan brusztolós csapat, az erőfutball, az élvezhetetlen labdarúgás márkás képviselője. Szünet után sem változott a játék képe a színvonal is maradt a régi. A két csapat kergette a labdát, néha bele is rúgtak, de ötlet és szellemesség nélkül a Trenčín bátrabb, aktívabb lett, az 50. percben Ďuriš távoli löketét csak másodszorra tudta megkaparintani Prole kapus. A másik oldalon Šlahor fejese ment mellé. A hazaiak lélekölő játéka kikezdte a nézők idegeit, méltatlankodni kezdtek kedvenceik két ballábas megoldásain. Hiába, a futball megalázása tovább tartott a Téglamezőn, egészen a meccs végéig. Még akkor is így van ez, ha a Slovan a 89. percben Onofrej révén begyötörte a győztes gólt.

Góllövő: Onofrej (88.). Játékvezető: Gádoši; 2700 néző. SLOVAN: Prole–P. Veselý, Dzúrik, Pecko, V. Bednár–Obžera (58. Šesták), Vomáčka, Sedlák (82. Takáč), Onofrej–Šlahor, Vittek; TRENČĺN: Kopčan–Škrtel, Kopačka, Svrček–Spal, P. Németh, P. Ďuriš, Hanko, Bílik–Ivana, Krupník (89. M. Otočka).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?