A Fradi fordított, és lépett egyet a bajnoki cím felé

dvali gol

A Ferencváros 0:1-ről fordította meg a mezőkövesdi mérkőzését, míg a Vidi hazai pályán nyert rangadót az Újpesttel szemben a labdarúgó NB I-ben. Folytatja menetelését a bennmaradásért küzdő Haladás.

Lanzafame nélkül is

A Ferencváros a góllövőlista második helyén álló Davide Lanzafame nélkül lépett pályára a Mezőkövesd elleni bajnoki mérkőzésen. Az olasz támadó ugyanis átmenetileg kikerült a Fradi keretéből, mivel túl vehemensen nehezményezte Szerhij Rebrov vezetőedzőnél, hogy mostanában kevesebb lehetőséget kap. Az első félidőben úgy tűnt, nagyon hiányzik a gólerős csatár, a mezőkövesdi vezető találat után ugyanis sokáig pontatlanok voltak a Fradi befejezései. Szünet után aztán sikerült fordítaniuk a vendégeknek és megőrizték a nyolcpontos előnyüket a Vidivel szemben.

Rebrov jobban örült volna, ha nagyarányú győzelmet aratnak. „Megvoltak a helyzeteink, de kettő kivételével ezek kimaradtak. Tudtuk, hogy a Mezőkövesd remekül kontrázik, ezt most is bebizonyította. Nehéz meccs volt, hiszen a találkozó jelentős részében az ellenfelünk tíz emberrel védekezett” – mondta az ukrán szakember.

Kuttor Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője másképp látta a találkozót. „Nem érdemeltünk vereséget, hiszen sok helyzetünk volt, ha jobban összpontosítunk, megnyerhettük volna a találkozót. 1:0-s vezetésünknél tovább növelhettük volna az előnyünket, de ez sajnos nem sikerült. A második félidőben egy pontrúgás és egy beadás megpecsételte a sorsunkat” – összegzett a kövesdi tréner.

Érdekes

A forduló cseréje: Bőle Lukács (Ferencváros)

A Fradi középpályása tavasszal kevesebb lehetőséget kap Rebrovtól, most azonban sikerült meghálálnia a bizalmat. A Mezőkövesd ellen a 78. percben állt be, majd két perccel később három pontot érő gólt szerzett.

Leesett egy Újpest-szurkoló

A Vidinek mindenképp nyernie kellett az Újpest ellen, hogy ne szálljanak el teljesen a bajnoki reményei. A fehérváriaknak sikerült is 2:1-re legyőzniük a fővárosiakat, de a mérkőzés nem emiatt marad emlékezetes. A második félidőben Zsótér Donát egyenlítő találata után az egyik újpesti szurkoló felmászott a lelátót a pályától elválasztó kerítésre, ahonnan leesett, és elvesztette az eszméletét. A mentősök gyors és szakszerű beavatkozásának köszönhetően gyorsan szállítható állapotba hozták a fiatalembert, majd bevitték a székesfehérvári kórházba kivizsgálásra és megfigyelésre.

Érdekes

A forduló hibázója: Kassai Viktor

A Paks–Puskás Akadémia mérkőzés 92. percében 0:0-s állásnál Hahn János szabályos gólt szerzett, Kassai azonban az asszisztens intésére lest jelzett és nem adta meg a hazaiak találatát, így győzelemtől fosztotta meg Csertői Aurél együttesét.

Haladás: 6-ból 5 győzelem

Hihetetlen sorozatot produkál az életéért küzdő Haladás. Horváth Ferenc csapata február végén még teljesen reménytelen helyzetben volt, 14 ponttal lemaradva a bennmaradást jelentő 10. helytől. A szombathelyiek azóta hat bajnoki meccsükből ötöt megnyertek, és már csak négy pontot kell ledolgozniuk.

Igaz, a hétvégi sikerük alkalmával sérült a fair play szelleme. Történt ugyanis, hogy az MTK a csapatot sújtó vírusos fertőzés miatt kezdeményezte a mérkőzés elhalasztását, amibe azonban a Haladás nem egyezett bele, majd pedig az MLSZ sem járult hozzá. Az MTK így enyhén szólva is tartalékosan állt ki. Artem Kicsak, Vass Patrik, Gera Dániel, Torghelle Sándor és Kulcsár Tamás nem tudott a csapattal elutazni, míg Bognár István és Kanta József csak a kispadra ülhetett le, így soha nem látott összeállításban volt kénytelen pályára lépni a kék-fehér csapat. Ettől függetlenül az MTK hősiesen helytállt, és csak a hajrában kapott góllal szenvedett vereséget.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?