A folytatás jobb volt

Maspalomas. A Kanári-szigeteken zajlik a női teniszezők Fed Kupájának négyes döntője. Az elődön-tőben Spanyolország 3:2-re verte Ausztriát, míg Szlovákia 3:1-re Olaszországot, így ma spanyol-szlovák fináléra kerül sor.

A szlovák lányoknak nem a legjobban sikerült az első mérkőzés, mivel Daniela Hantuchová váratlan vereséget szenvedett Schiavonétól, de aztán Husárová legyőzte Farina-Eliát, s az első nap után 1:1-re állt a mérkőzés. A folytatásban aztán már az egyik teniszezőnő sem hibázott, mindketten nyertek, s már a páros mérkőzésre nem is került sor, mivel 3:1-re alakult az összecsapás eredménye.

A második játéknap első mérkőzését Hantuchová és Farina-Elia játszotta, s a szlovák lány 85 perc alatt legyőzte ellenfelét. Hantuchová fokozatosan vezetett 2:0-ra majd 4:3-ra, de ellenfele feljött 5:5-re. Ennél a mérkőzésállásnál a 19 éves Daniela négy breekbalt hárított, s utána megnyerte az első játszmát. Nem éppen jól kezdődött számára a második szett, már 0:2-es vesztésre állt, sok hibát vétett. Később azonban pontosabb lett a játéka, s tulajdonképpen biztosan nyerte a második szettet. Ezzel Szlovákia 2:1-re vezetett Olaszország ellen.

Jött a negyedik egyes, a Husárová–Schiavone összecsapása. Mindössze 200 néző előtt zajlott az összecsapás, Husárová magabiztosan kezdett, s negyed óra után 5:1-re vezetett az első szettben. Az olasz teniszezőnő nem találta Husárová agresszív játékának az ellenszerét, s bár feljött 5:4-re, elvesztette az első játszmát. Nem eléggé koncentráltan kezdte a második szettet Husárová, ellenfele 2:0-ra elhúzott, ám Janette ismét megtalálta az agresszív játék ritmusát, s 87 perc alatt megadásra késztette ellenfelét, ami azt jelentette, Szlovákia először jutott a Fed Kupa döntőjébe.

Az elődöntők eredményei: Szlovákia–Olaszország 3:1 (Hantuchová–Schiavone 6:7, 1:6, Husárová–Farina-Elia 6:4, 6:3, Hantuchová–Farina-Elia 7:5, 6:3, Husárová–Schiavone 6:4, 6:4), Spanyolország–Ausztria 3:2 Spanyolország ezzel tizedszer jutott a döntőbe.

A DÖNTŐ MŰSORA

SZOMBAT, 15.00: Martinez– Husárová, Sanchez-Vicario– Hantuchová. VASÁRNAP, 15.00: Martinez–Hantuchová, Sanchez-Vicario–Husárová, Ruano-Pascual, Serna–Hantuchová, Husárová.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?