A felemelkedés kezdete Tornalján

Tornalja. Elégedett lehet a tornaljai klubvezetés a városi futballcsapat szereplésével. A klubhoz július elején szerződött új edző, Danyi László vezetésével ugyanis az őszi szezonban elvárásokon felüli eredményt produkált a kollektíva, mely a közép-szlovákiai IV. liga déli csoportjában a 4. helyen telel.

Tornalja. Elégedett lehet a tornaljai klubvezetés a városi futballcsapat szereplésével. A klubhoz július elején szerződött új edző, Danyi László vezetésével ugyanis az őszi szezonban elvárásokon felüli eredményt produkált a kollektíva, mely a közép-szlovákiai IV. liga déli csoportjában a 4. helyen telel. Tizenöt mérkőzésből mindössze négyet vesztett el, egyszer döntetlenezett, tíz alkalommal pedig győztesként vonult le a pályáról.

„A harmadik ligából való kiesés után a múlt év a stabilizáció jegyében telt el. A régi vezetőség, elődömmel, Szántó Istvánnal egyetemben mindent megtett a túlélés érdekében. Amikor a nyáron felkértek, hogy vállaljam el az edzői posztot, azzal bíztak meg, hogy a tornaljai hagyományokhoz méltó csapatot építsek. Eleinte akadtak kételyeim. Most nem a játékosok képességeire, vagy a vezetőség hozzáállására célzok. Az új klubvezetés, Dubovszky László polgármester, Rási Elemér csapatvezető, s a többiek, mindent megtettek a megfelelő körülmények kialakításának érdekében. Azt viszont nem tudtam felmérni, lesz-e elég időm egy versenyképes kollektíva kialakítására.”, tekintett vissza a kezdtekre Danyi László.

A három rimaszombati labdarúgóval (Sándor, Mészáros, Perdík), s a vendégjátékról hazatért Gáspárral megerősödött együttes azonban csakhamar eloszlatta a szakvezető kételyeit. Bár többen sérülésekkel bajlódtak, Dostál, Kilík és Farkas Gábor is gyakran hiányzott az edzésekről, csapat mégis az elvárásokon felül teljesített. A kapuban Betík, a védelemben Bláha, Csutor, és Sándor, a középpályán a Šaliga, Švihla kettős, míg a csatársorban Váradi, a gárda legeredményesebb góllövője remekelt. A szakvezető már a legelején arra kérte a játékosokat, legyenek partnerek a közös munkában, fogjanak össze a tornaljai futball felemelkedésért. Igyekezetüket siker koronázta.

Figyelmet érdemlő tény, hogy közel 90%-os volt az edzéseken való részvételi arány. Betík, Bláha és Švihla csaknem minden alkalommal megjelent a gyakorlásokon. A hiányzók sem igazolatlanul maradtak távol. Míg Szántó István többször panaszkodott a játékosok felelőtlen hozzáállására, a jelenlegi szakvezető nem tapasztalt ilyen jellegű problémát. „Elődöm engem is figyelmeztetett, hogy a fiúk értékrendjükben hajlamosak a diszkót, a szórakozást a futball elé helyezni. Épp ezért minden játékossal elbeszélgettem, közre adtam terveimet, elvárásaimat. Csakhamar közös nevezőre jutottunk, ha akadtak is kisebb konfliktusok, ezeket hamar elsimítottuk” – nyilatkozta elégedetten a szakvezető.

A játékoskeret kéthetes pihenőre vonult, a november végi folytatásban tornateremben gyakorol a Danyi-legénység. Decemberben a tervek szerint néhány teremlabdarúgó-tornán, többek között Salgótarjánban és Ózdon szerepelnek a tornaljaiak. A téli alapozást január közepén kezdik el. A felkészülés során a tréner szeretne néhány ifjúsági játékost is beépíteni a csapatba. „Előzetes célkitűzésünk ugyan a 4-5. hely megszerzése volt, ám mi ennél jobb eredmény elérésére is képesek vagyunk. Konkrétan a második helyen szeretnénk végezni, ami már akár ugródeszka is lehetne a III. ligába jutáshoz” – zárta reménykedve idényvégi számvetését Danyi László. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?