A fehéroroszok kellemetlenek lesznek, Ukrajnának akarnak majd segíteni

Michal Ďuriš nyolc góllal vezeti a cseh labdarúgó-bajnokság góllövőlistáját, a Viktoria Plzeň támadója azonban a válogatottban még nem talált a hálóba.

Michal Ďuriš nyolc góllal vezeti a cseh labdarúgó-bajnokság góllövőlistáját, a Viktoria Plzeň támadója azonban a válogatottban még nem talált a hálóba. A fehéroroszok elleni pénteki zsolnai Eb-selejtező előtt beszélgettünk vele.

Az elmúlt hét bajnokin nyolcszor volt eredményes, a Plzeň pedig a második helyen áll a táblázaton. Minek köszönhető ez a jó forma?

Azt nem tudom, de jól megy a csapatnak, és jól megy nekem is. Jó lenne végre a válogatottban is gólt szerezni, de nem ez a legfontosabb, hanem hogy megverjük a fehéroroszokat, és bebiztosítsuk az Eb-részvételt.

Zsolnán telt ház lesz, mit gondol erről?

Szlovákiában most futball-láz van, remélem, ez minél tovább ki fog tartani a drukkereknél. Nagyon sokat jelent, ha telt ház biztat minket, teljesen másképp érezzük magunkat a pályán.

Ján Kozák szövetségi kapitány azt mondta, ön az egyik alternatívája a csatárposztra. Mit gondol, játszani fog?

Ezt az edző dolga eldönteni, én már annak is örülök, hogy itt lehetek ebben a társaságban. A hangulat kitűnő, de nagy a konkurencia is, ha pályára kerülök, akkor minden percért hálás vagyok.

Korábban klubcsapatában is inkább szélsőt játszott, most ékként szerepel, és sokkal eredményesebb, mint eddig bármikor. A válogatottban is ezen a poszton szeretne inkább pályára lépni?

Beszélnem kell az edzővel, hogy mit vár tőlem. Magam is kíváncsi vagyok, mit fog mondani.

Az elmúlt szezonban Mladá Boleslavban szerepelt kölcsönben. Segített ez az egy év kitérő abban, hogy ilyen jó formában térjen vissza Plzeňbe?

Azzal mentem Boleslavba, hogy ott végre középcsatárt játszhatok, és ez így is történt. A második fél évben viszont már nem nagyon találtuk a közös hangot Jarolím edzővel, de valahogy kibírtam azt is, és lelkileg megerősödtem.

Örült, hogy visszatérhetett a Viktoriához?

A Plzeň vezetői jöttek ezzel a lehetőséggel. Azt mondták, hárman leszünk csatárok, és csak rajtam áll, hogyan küzdök meg a helyemért a kezdőcsapatban. Nagyon örülök, hogy ez ilyen jól sikerült.

A Plzeň az Európa Ligában a Dinamo Minszkkel is egy csoportba került, szeptemberben hazai pályán 2:0-ra nyertek ellenük. Ennek a meccsnek alapján mit vár pénteken a fehéroroszoktól?

A Dinamo védekező felfogásban játszott nálunk, szerettek volna kihúzni egy 0:0-s döntetlent. Nehezen kerültünk helyzetbe ellenük, egy rögzített helyzet után szereztünk vezetést, aztán már könnyebb dolgunk volt, mert kinyíltak hátul. Szerintem valami hasonlóra számíthatunk most is, a fehéroroszoknak már nincs esélyük kijutni az Eb-re, de szeretnének segíteni Ukrajnának a második hely elérésében. Biztosan kellemetlen ellenfél lesz a fehérorosz válogatott, de szerintem elég jó csapatunk van ahhoz, hogy legyőzzük őket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?