„A DAC-ban engednek csapatot építeni”

Dunaszerdahely |

<p>Tavaly ilyenkor bolondnak nézték, most viszont sokan megkövetik és gratulálnak neki. Radványi Miklóssal, a II. ligában bajnok DAC futballcsapatának vezetőedzőjével beszélgettünk.&nbsp;</p>

Egy éve a kiesés után egy megtört, szétvert csapatot vett át. Miért döntött úgy, hogy elvállalja a feladatot?Felhívtam akkor néhány embert, akik a futball körül mozognak, s mindenki azt tanácsolta, mondjak igent. Magam is mindig úgy gondoltam, hogy ha hívnak, akkor visszajövök. A IV. ligából fél év nagyon elég volt (Radványi ezt megelőzően Komáromban edzősködött – a szerk. megj.), le a kalappal azok előtt, akik abban az osztályban dolgoznak. Úgy vettem, ha feljebb megyek, nincs mit vesztenem. Kihívást láttam ebben, meg akartam mutatni, hogy nem felejtettem el edzeni, ha szabad kezet kapok, és megvannak a feltételek, ki tudok építeni egy jó csapatot. De az elején nem úgy tűnt, hogy megvannak a feltételek.Amikor idejöttem, tulajdonképpen egy B csapatom volt. Folyamatosan érkeztek a játékosok, amikor a nagyobb nevek nem találtak csapatot maguknak. Velickýt régóta ismerem, tudtam, hogy olyan típusú játékos, mint az unokatestvére, Hílek, s nekem mindenhol szükségem van egy ilyen futballistára, aki nyerő típus és vezéregyéniség, lehet köré csapatot építeni. Mik voltak az elvárások, amikor átvette a csapatot?Én nem is akartam a feljutásról beszélni, de a klubelnök azt mondta, ő egy év múlva vissza szeretne kerülni az élvonalba. Megkérdeztem: mivel, hogyan? Azt felelte, nézzek körül a játékospiacon, és akit akarok, idehozzák. De az után az egy év után nem volt egyszerű játékost hozni. Vagy túl drágák voltak, vagy nem akartak Dunaszerdahelyre jönni. Aztán meg sem kezdődött a bajnokság, s kikapcsolták a stadionban a vizet, villanyt, gázt.Ez fura dolog volt, mert a játékosok mind úgy tudták, Dunaszerdahely él-hal a fociért. Meglepődtek, hogy edzés előtt még volt víz, utána viszont már nem tudtak zuhanyozni. Tíz perc múlva meg már villany sem volt. Ezt a két dolgot azonban két napon belül orvosolták. A gondok októberben kezdődtek, amikor nem volt fűtés. Két játékosomnak is kisgyereke van, villanykályhával fűtöttek a szobában, folyamatosan kiverte nekik a biztosítékot, egy éjszaka tizenkétszer kellett visszakapcsolniuk. Ez milyen meccs előtti pihenés? Állítom, ha ősszel nyugodt körülmények között dolgozhatunk, akkor nem kapunk ki itthon a Dolný Kubíntól és a Dubnicától, s öt pont előnnyel zártuk volna az őszt. Ez persze nem lett volna reális, mert a tavaszi csapat lényegesen jobb volt. Bőd Titanilla és Szabó Zoltán interjúja a sportemberrel hétfői nyomtatott kiadásunkban olvasható.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?