A brazil Corinthians a klubvilágbajnok

ÖSSZEÁLLÍTÁSJokohama. A Libertadores-kupa-győztes Corinthians nyerte a labdarúgó-klubvilágbajnokságot, miután a tegnapi döntőben 1:0-ra verte az angol Chelsea-t.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Jokohama. A Libertadores-kupa-győztes Corinthians nyerte a labdarúgó-klubvilágbajnokságot, miután a tegnapi döntőben 1:0-ra verte az angol Chelsea-t. A brazil gárda ezzel megszakította az európai csapatok öt éve tartó sikersorozatát.

A brazilok 30 000 őket elkísérő szurkolójuk előtt több szép támadást is vezettek, de Emerson kihagyta helyzeteit, egy alkalommal pedig a kapufát találta el. A meccset eldöntő gól a 69. percben született: a Corinthians egy lövése elakadt a védőkben, a felpattant labdát Paolo Guerrero fejelte a kapuba. A Chelsea az utolsó 5 percre tudta felpörgetni a játékot, de sem Torres, sem Mata nem tudta értékesíteni helyzetét.

„A dél-amerikai csapatoknak a klub-vb maga a világbajnoki finálé, ez az első perctől kezdve most is teljesen nyilvánvaló volt – mondta a lefújás után a vesztes Chelsea vezetőedzője, Rafa Benítez. – Játékosaim remek képességekkel rendelkeznek, de lelkileg néhányan egyáltalán nem erősek. A brazil csapat rutinos játékosokból áll, a végén ügyesen lopták az időt, és körüldongták a játékvezetőt. De ezt nem negatívumként mondom, remekül játszottak ma, és pont azt, amit kellett. A mérkőzésben meg kell keresnünk a pozitívumokat, például Fernando Torresnek voltak helyzetei, és lőtt egy lesgólt is. Nem könnyű egy fináléban helyzetbe kerülni, bár ha kettőt-hármat kialakítasz, azért illene egyet belőni.”

A Corinthians sikerével a kilencedik brazil győztest avatták. Ezzel a dél-amerikai futballnemzet utolérte az e tekintetben legeredményesebb Olaszországot és Argentínát. (MTI, ns)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?