A BL-döntő számokban

<p>A szombati, berlini Juventus-FC Barcelona Bajnokok Ligája-döntő számokban.</p>

Helyszín, jegyárak:- 70 500 fő a berlini Olimpiai Stadion befogadóképessége a döntőre (egyébként 74 244)- 24 500 belépőt kaptak a nemzeti szövetségek, helyi rendezők és az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szponzorai, azaz 46 000 jegy került forgalomba. Ebből 20-20 ezer belépőt kapott a két csapat, és 6 ezret a semleges szurkolók.- 70-160 euró, illetve 280-390 euró között vásárolhatták meg belépőjüket a szurkolók. - 140 euróba került az a speciális csomag, amely egy felnőtt és egy gyerekjegyet tartalmazott a második legdrágább kategóriából. Költségek:- Berlin tartomány 293 ezer euróval segítette az Olimpiai Stadion felújítását. A többi költséget az UEFA (1,2 millió euró), a Német Labdarúgó Szövetség (92 ezer euró) és az Olimpiai Stadiont működtető társaság (418 ezer euró) állta.- 1,75 millió euró jutott a berlini Olimpiai Parkkal kapcsolatban elvégzendő feladatokra a német főváros költségvetéséből.- 5,5 millió euró volt a döntővel kapcsolatos összes költség. Munkások:- Több mint ezer rendőr ügyel a biztonságra, köztük a Torinóból és Barcelonából érkező rendfenntartók.- 420 önkéntes és 480 UEFA-munkatárs dolgozik majd a döntőben. Média:- 1800 televíziós munkatárs, 450 újságíró, 200 fotós tudósít a döntőről.- 40 kamera közvetíti a finálé eseményeit, köztük egy pókkamera és egy helikopteren elhelyezett kamera. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?