8 meccsen 30 gól esett kedd este a BL-ben

dybala

Túlzás lenne azt állítni, hogy egy este erejéig visszatért a régi idők focija, de az tény, ennyi gól elég ritkán esik egy fordulóban a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A csapatok kedden este nyolc mérkőzésen harmincszor voltak eredményesek, ez 3,75-ös gólátlagot jelent.

Az A csoportban a Real Madrid megszenvedett a három pontért Isztambulban. A spanyolok a hétvégén 1:0-s vereséget szenvedtek Mallorcán, ezután Zinedine Zidane hat változtatást hajtott végre a kezdőtizenegyben. Visszakerült például az az Eden Hazard, akitől sokkal többet várnak Madridban, és aki ezúttal egy gólpasszt adott Toni Kroosnak – ez a jelenet el is döntötte a mérkőzést. „Ha nem szerzed meg a másik gólt, akkor szenvedhetsz a mérkőzés végéig. Most ez történt” – értékelt sommásan Zidane az 1:0-s madridi győzelmet követően.

A csoport másik mérkőzésén a PSG elgázolta az első két meccsén döntetlent elérő FC Bruges-t, a belgák három hete még Madridban értek el 2:2-es bravúrikszet, ezúttal saját pályán simán kaptak egy ötöst. Thomas Tuchel még a mérkőzés előtt úgy nyilatkozott, Edinson Cavani és a combsérülésből felépült Kylian Mbappé nincs még olyan állapotban, hogy 90 percet játsszon. Az uruguayi végül pályára sem lépett, helyette Mauro Icardi lőtt két gólt, Mbappé azonban kapott 38 percet, neki ennyi is elég volt egy triplához, akkor minek futballozzon többet. A PSG 5:0-val húzta be a meccset.

A B csoportban a Tottenham helyzete tűnt nehéznek a forduló előtt, a londoniak ugyanis gyengén rajtoltak a BL-ben, az Olimpiakosz elleni idegenbeli 2:2-es döntetlen után hazai pályán 7:2-es KO-vereséget szenvedtek a német Bayern Münchentől. „A helyzet csak azért tűnik rosszabbnak, mert a tavalyi BL-döntő miatt megnőttek az elvárások. A legfontosabb az, hogy újból felépítsük a csapatot, és helyreállítsuk a bizalmat” – nyilatkozta Mauricio Pochettino. A csapat szót fogadott a Crvena zvezda ellen, Harry Kane és Szon Hung Min duplázott, a szerbek végül 5:0-s zakóval utaztak haza.

A Bayern München 3:2-re győzött Athénban az Olimpiakosz ellen, de ha nincs a szemfüles Robert Lewandowski, akkor lehet, nem jön össze a három pont. A lengyel csatár azonban előbb egy kipattanót vágott a hálóba, majd a kapust megelőzve pöckölt a kapuba. „A legnagyobb problémánk jelen pillanatban az, hogy legalább három gólt kell szereznünk a győzelemhez, mert kettőt mindig képesek vagyunk kapni. A saját magunk dolgát nehezítjük csak meg” – bosszankodott a mérkőzést követően a kapus Manuel Neuer.

„Ellenfelünk nagyszerűen futballozott ebben a csodás légkörben, a vége tényleg egy nehéz győzelem lett. De elégedettek vagyunk, kilenc ponttal már csak egy lépés választ el bennünket a továbbjutástól” – tett hozzá Niko Kovac edző. Az viszont komoly aggodalomra adhat okot, hogy a térdszalag-szakadás miatt hónapokig hiányzó Nicklas Süle mellett a nyáron igazolt világbajnok, Lucas Hernandez is kidőlt, a francia játékost bokasérüléssel kellett lecserélni, visszatérésére jó pár hetet várni kell. És ha ez nem lenne elég, Javi Martínezt is le kellett cserélni, bár esetében azt mondták, izomsérülése nem komoly, csak azért kapták le a pályáról a szünetben, hogy ne kockáztassanak semmit.

A C csoportban Harkivban rendezték a gólszegényebb mérkőzést, bár a Sahtar és a Dinamo Zagreb 2:2-es csatája így is gólátlag feletti volt. Manchesterben azonban ennél is többször megzörrentek a hálók, ugyan a BL-újonc Atalanta az ukrán Ruszlan Malinovszkij góljával meglepetésre vezetést szerzett, erre Sergio Agüero duplával, Raheem Sterling pedig triplával válaszolt, így lett 5:1 a vége.

A D csoportban az Atlético Madrid nagyon megszenvedett a Bayern Leverkusen ellen, Álvaro Morata csak a hajrában gyötörte be azt a gólt, amivel csapata 1:0-ra nyert, és tudja tartani a lépést a Juventusszal. Sőt, sokáig úgy tűnt, a torinóiak elé is kerülnek pontszámban, az olasz bajnok ugyanis nehezen boldogult a Lokomotiv Moszkvával. Az oroszok a 77. percig vezettek idegenben, de aztán Paulo Dybala két perc alatt fordított, és beállította a 2:1-es végeredményt.

Érdekes

A NAP JÁTÉKOSA

Paulo Dybala (Juventus)

Nehéznek tűnhet a választás, de mégsem az: hiába triplázott Sterling és Mpabbé, hiába akadtak hatan is, akik két gólt szereztek, fordulópontot igazán csak Paulo Dybala találatai jelentettek. A 27-szeres argentin válogatott csatár előbb 20 méterről nagy gólt lőtt, két perccel később pedig egy kipattanót közelről vágott be – pont ennyi kellett a Juventus győzelméhez. A támadó immár 13 gólnál jár a Bajnokok Ligájában, ennél többet csak Filippo Inzaghi, Michel Platini, David Trezeguet és Alessandro Del Piero szerzett a klub színeiben a legrangosabb európai kupában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?