2016-ban is a sikerek hullámhosszán

Nagymegyer. Az elmúlt másfél évtizedben 39 érmet szereztek a világversenyeken.

Nagymegyer. Az elmúlt másfél évtizedben 39 érmet szereztek a világversenyeken. Párját ritkító ez az eredménysor az országban, amivel a csallóközi kisváros veterán korosztályú súlyemelői büszkélkedhetnek.

A különböző szintű hazai és nemzetközi megmérettetésekre rendszeres edzésmunkával készülő nagymegyeriek előző éve is a kimagaslóan sikeresek közé sorolható, pedig versenyzésüket a sérülések és a betegségek is akadályozták.

Szóvivőjük, Lénárt Rudolf a 2016-os esztendő kapcsán kiemelte, hogy a Gombár, Juhász, Mezei összetételű csapat első lett a cseh Masters Ligában, Galgócon az országos egyéni bajnokságon Megály János, Juhász László, Patasi Oszkár és Mezei Tibor indult, s mind a négyen egyéni bajnoki címet szereztek, ráadásul Juhász László szakításban új szlovák csúcsot állított fel 86 kg-mal, Patasi Oszkár szakításban döntött rekordja pedig 106 kg volt. Utóbbi az abszolút értékelést is megnyerte.

„Négy ország tíz csapata szerepelt a Szlovák–Cseh Kupán, melyet hazai környezetben a mi, Juhász, Mezei és Šolc összetételű alakulatunk nyert meg. Közben Juhász László összetettben elért 182 kg-os eredményével új országos csúcsot állított fel korosztályában. Szakításban 82, lökésben 100 kilót teljesített – mondta további kiugró sikerükről a szóvivő, majd a világversenyekre is kitért. – A németországi Heinsheim adott otthont a világbajnokságnak, négy súlyemelőnk állt a tárcsák mögé, közülük hárman is érmesek voltak. Mindössze egy kilón múlt a negyedik medál begyűjtése, ugyanis Megály János 206 kg-mal lett negyedik. A többiek rendre másodikok voltak, mégpedig Juhász László 86+95=181 kg-os, Patasi Oszkár 104+125=229 kg-os és Mezei Tibor 118+135=253 kg-os teljesítménnyel. Utóbbi korcsoportja abszolút másodikjaként végzett. Aztán karácsony előtt kiderült, hogy a Patasit megelőző orosz versenyzőt doppingvétségen érték, ezért elvették világbajnoki címét. Így versenyzőnk nyakába kerülhet az aranyérem, immár harmadszor. Ami sajnálatos a történetben, hogy Patasit már másodszor fosztották meg annak lehetőségétől, hogy a verseny helyszínén állhasson a dobogó legfelsőbb fokára, hiszen egy hasonló eset már korábban is megtörtént vele.”

S még egy csattanó a végére az év utolsó versenyéről: Kazincbarcikán Megály János második (85+110=195 kg), Juhász László első (80+100=180 kg) és Mezei Tibor szintén első (115+130=245 kg) lett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?