1:6 után is örülhetett a Roma

Bombaformában Európa két legjobb csapata, a Barcelona hat, a Bayern München négy gólt szerzett a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi játéknapján.Szombaton 4:0 a Real Madrid, kedden 6:1 az AS Roma ellen – ez a Barcelona utóbbi pár napjának mérlege.

Bombaformában Európa két legjobb csapata, a Barcelona hat, a Bayern München négy gólt szerzett a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi játéknapján.

Szombaton 4:0 a Real Madrid, kedden 6:1 az AS Roma ellen – ez a Barcelona utóbbi pár napjának mérlege. A katalán kivégzőosztag (Messi, Neymar, Suárez) tagjai történelmi győzelmet szereztek a klubnak, ilyen különbséggel a nemzetközi kupaszíntéren spanyol csapat még sosem vert olaszt. Ezzel a Barcelona – mellesleg – biztos csoportelsőként jutott tovább, az pedig a sors furcsa fintora, hogy a kiütéses vereség ellenére a Roma közelebb lépett a nyolcaddöntőhöz. Rudi Garciának azonban nem kellett összeomlania, hiszen a korábbi meccsen Belorussziában kedvező eredmény született a csapata számára.

A Leverkusen ugyanis a második félidő közepén csak egalizált a BATE Boriszov ellen (1:1), így a Roma számára leegyszerűsödött a továbbjutási kulcs. Ha Tottiék az Olimpicóban legyőzik a Boriszovot, mindenképpen bejutnak a legjobb tizenhat közé. Mindezt úgy, hogy a Roma az eddigi öt mérkőzésén 16 gólt kapott, vagyis meccsenként legalább hármat.

Az F csoportban nem történt semmi váratlan, a Bayern München elintézte az Olimpiakoszt (4:0), az Arsenal pedig a Dinamo Zágrábot (3:0). A bajor stadionban egyedül Holger Badstubernek volt peches estje. A bekk a hosszú sérülését követően 217 nap után tért vissza a Bayern kezdőcsapatába, de Erikssen játékvezető nem volt éppen ünnepi hangulatban, és leküldte a pályáról egy piros lappal. A londoni öröm sem volt felhőtlen, a Dinamo elleni 3:0 kevés, az utolsó fordulóban az ágyúsoknak győzniük kell Pireuszban. Ráadásul legalább két góllal (vagy csak eggyel, de akkor minimum három gólt szerezve). Itt még matekozni fogunk.

A G csoportban feje tetejére állt a világ. Bekavart a Dinamo Kijev, amely 2:0-ra nyert Portóban. Ez a meglepetésgyőzelem azt jelenti, hogy a Dinamo Kijev is a saját kezébe veheti a sorsát, akárcsak a Roma. Ha az utolsó körben az ukránok ismét három pontot szereznek (a nulla pontos Maccabi ellen ezt joggal várhatjuk tőlük), biztosan várhatják a tavaszi folytatást. Vagyis az Arsenal mellett egy másik angol csapat, a Chelsea is búcsúzhat a csoportkör után. A Chelsea ezúttal egyébként hengerelt, 4:0 az izraeliek ellen. Izgalmat csak az okozott, hogy a londoniak két egzaltált macsója, José Mourinho és Diego Costa a beszámolók szerint a pályán ordítozott egymással. Más: lassan egzotikus neveket kezdhetünk tanulni a Chelsea kapcsán, Abdul Rahman Baba gólpasszt adott, Kurt Zouma gólt szerzett.

Az sem mindennapi, ami a H csoportban zajlik. Lélegzetelállító a Zenit, a mezőny egyetlen százszázalékos tagja, amely ezúttal 2:0-ra nyert a Valencia ellen. A spanyolokat ráadásul az utolsó kör előtt beelőzte az outsidernek tartott belga Gent a Lyon leverésével. Hogy hangzott volna ez az elején: a Zenit és a Gent továbbjut, a Valencia és a Lyon búcsúzik?

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?