A Solydent nemcsak fogászati klinika, a jóakarat központja is egyben

soly

A Solydent márkanév fogalommá vált Győrben és vonzáskörzetében. Nemcsak a fogászati klinika, valamint a hozzá tartozó Hotel Kálvária és Carmen étterem, hanem a vállalkozást vezető Solymosi házaspár is elismerést vívott ki magának a folyók városában. Aktív, felelős polgárokként hozzáértő mecenatúrával támogatják Győr kulturális életét és segítik a rászorulókat.

A mögöttünk álló évben, Egészség Extra mellékletünkben hónapról hónapra bemutattuk a győri Solydent fogászati rendelő széleskörű, világszínvonalú szolgáltatásait. A tervek szerint decemberi számunkban a sokrétű kezelési kínálatot összefoglaló cikkben zártuk volna le az évet, azonban azt kértük Solymosi főorvostól, rendhagyó módon hadd kalandozzunk el a szájhigiéniától a lelkiség felé. Úgy éreztük, nem szabad kihagyni a Solydent-sorozatból a vállalkozást működtető házaspár példaértékű jószolgálati tevékenységét, közösségi felelősségvállalását sem. Ahhoz azonban, hogy be tudjuk illeszteni az időrendbe a karitatív tevékenységek sorát, nézzük meg röviden, milyen fejlődési pályát járt be az elmúlt évtizedekben a győri Solydent.

Kettő, majd három fogorvosi székkel 1991-ben nyílt meg a Solydent rendelő Győrben. 1995-ben bővültek tovább, majd 1997-ben fogtechnikai laborral egészültek ki. 1998-ban nyitották meg a háromcsillagos, majd 2002-ben a négycsillagos szállodájukat. 2014-ben készült el a Solydent mostani, szép, új épülete, majd 2019-ben adták át a korábbi rendelő helyiségeit a hotelnek. Így ma már a két tevékenység a Kálvária utca két oldalán található. A páros oldalon a vendéglátás és a Hotel Kálvária, a páratlan oldalon pedig az anyacég, a Solydent fogászati klinika.

„A rendelő 1995-ös bővülése után jelent meg egy cikk a helyi lapban arról, hogy az Első Győri Lions Club lélegeztető gépeket adott át a megyei kórház csecsemőosztályának. Akkoriban már úgy éreztük a feleségemmel, hogy a hozzánk érkező, folyamatos segélykérésekre nem igazán tudunk mindig válaszolni. Kerestünk egy közösséget, ahol a karitatív tevékenységben együttműködhetünk jóakaratú emberekkel. A Lions-mozgalom, amely nagy múltú jótékonysági szervezet és 1,5 millió tagot számlál világszerte, ideális választás volt erre. Feleségemmel közösen léptünk be a klubba bő negyedszázaddal ezelőtt. A Lions alapítványon keresztül hatékonyabban tudjuk segíteni a látássérülteket, rászorulókat. Azóta is aktív Lions-tagok vagyunk, feleségem, Dr. Solymosiné Dr. Kiss Ilona klubelnök és országos kormányzó is volt az elmúlt években” – idézi fel a kezdeteket Solymosi Péter főorvos.

A házaspár emellett, ugyancsak bő negyedszázada, a Győri Balett társulatát is folyamatosan támogatja.  „Minden év végén, az utolsó balettelőadáson adjuk át az anyagi támogatást jelentő Carmen-díjat a társulat legkiemelkedőbb, fiatal táncosának. A díj 2002-től kiegészül a Carmen-szoborral. Ennek hátterében pedig az áll, hogy abban az évben, amikor felavattuk négycsillagos hotelünket, a Carmen éttermet is megnyitottuk. Az étterem azért kapta a Carmen nevet, mert akkoriban mutatta be a Győri Balett emblematikus darabját, a Carment. Az éttermet az előadás fotói díszítik, és Eöry Emil szobrászművész életnagyságú „Táncosnő” szobrát is ott helyeztük a pódiumra. A szobor kicsinyített változatát kapja meg minden évben az arra legérdemesültebb balett táncos. A ceremónia után pedig kellemes fogadást tartunk, ahol a Solydent dolgozóival, partnereivel közösen a balettet ünnepeljük.  Emellett természetesen kedvezményesen kezeljük a társulat tagjainak fogait, de hasonló megállapodásunk van a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatával is” – sorolja a főorvos.

Győr két emblematikus közössége, a Győri Balett és a Győri Audi ETO tehát szorosan kötődik a Solydenthez, azonban a karitatív tevékenység koránt sem ér itt véget. A Solymosi házaspár rendszeresen támogatja a Győri Filharmonikus Zenekart is, ugyanígy a város legkülönfélébb rendezvényeihez nyújtanak segítséget, és a Máltai Szeretetszolgálat tevékenységét is támogatják.

Amikor a Pannonhalmi Bencés Főapátság megkereste Solymosiékat, hogy segítsék a győri bencés templom első világháborúban rekvirált harangjainak újjászületését, cseppet sem haboztak, vállalták az egyik harang újraöntésének költségeit. Érdekesség, hogy mielőtt a harangok hazatértek, a Vatikánban áldotta meg azokat Ferenc pápa.

Visszatérve az Első Győri Lions Clubra, az elmúlt időszakban több alkalommal szerveztek gyűjtést Ukrajnának. Az adományokat minden alkalommal a Solydenthez tartozó Hotel Káváriában fogadják és szállítják tovább a megfelelő helyekre, ahol a legnagyobb szükség van rájuk. A legutóbbi akció pedig, amiben szerepet vállaltak, az immáron hagyományos, nagy múltra visszatekintő Lions  vállalkozói est volt. A jótékonysági vacsorára mindig egy-egy híres személyiséget hívnak meg. Volt már a vendégük a néhai köztársasági elnök, Göncz Árpád, de Csányi Sándor OTP-vezér is, vagy éppen az AUDI vezérigazgatója is tartott ott előadást. Az estet különféle érzékenyítő programokkal kötik össze. Most például vakvezető kutyákra gyűjtöttek, hiszen egy-egy ilyen kutyus kiképzése, mire igazi vakvezetővé válik, ötmillió forintba is kerülhet.

„Ha egy vállalkozó megbecsült tagjává tud válni a helyi közösségnek, akkor természetes, hogy szeretné meghálálni, viszonozni azt. Az elmúlt évtizedek jószolgálati tevékenyégét feleségemmel közösen vittük végig. Időközben már a nagylányom is tagja lett a Lions-mozgalomnak, amikor pedig külföldön élt, akkor is jótékonysági szervezeteknél segédkezett. A társadalmi felelősségvállalást viszik tovább a gyermekeink is” – hangsúlyozza a Solydent klinika tulajdonosa.  

A Solymosi család természetesen, ahogy mindig, most is közösen tervezi a karácsonyt. Várják Győrbe két lányukat, hat unokájukat és a 91 éves nagynénit. Amikor pedig az újévi jókívánságra kérdezünk rá, Solymosi főorvos elsősorban a fegyvernyugvást szorgalmazza.  

 „A világban dúló háborúk, különösen itt a szomszédunkban, de Izraelben is, rengeteg szenvedéssel, veszteséggel járnak. A zsigereinkig hatol a szorongás. A háborúk ráadásul a gazdaságot is visszahúzzák. Az emberek begubóznak, tízszer is átgondolják ilyenkor, mire költsenek, és az egészségük megőrzésére is kevesebb jut.  Ezért is, jövőre végre már egy békésebb, nyugodtabb évet kívánok, és természetesen mindenkit várunk szeretettel a Solydent fogászati klinikán 2024-ben is!” – mondja búcsúzóul Solymosi Péter főorvos, remélve azt is, hogy nemsokára újra Pozsonyba látogathat. Hiszen egy kedves pozsonyi művésznő szokta összehozni a magyarországi, a szlovákiai és az ausztriai lionokat, hogy egyeztessenek a határon átnyúló jótékonysági akciókról. Így lesz ez jövőre is.

A magyar fogászatok zászlóshajója

A győri Solydent fogászati klinika immáron 30 éve folyamatosan a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karának akkreditált rendelője. A kezdetektől a legmodernebb eljárásokkal és fogászati berendezésekkel, kiváló szakorvosgárdával várják a kezelésekre jelentkezőket. A klinikán tíz fogorvos, 16 asszisztens, hat hostess és tízfős saját fogtechnikai labor szolgálja a pacienseket. Tizenkét rendelő és egy steril műtő biztosítja a modern, minden igényt kielégítő épületben a szakszerű ellátást

Elérhetőségek

Cím: H-9024 Győr, Kálvária u. 37.

Weboldal: www.solydent.hu

Email: info@solydent.hu

 Telefon: +36 96/416-440

Ajánlatkérés és bejelentkezés a honlapon is!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?