Régió

Világutazók tábora és szabad játék az udvardi alapiskolában

Udvard | Júliusban izgalmas programot kínálnak tanulóiknak a Majthényi Adolf Alapiskola pedagógusai. A világutazók táborába jelentkezhetnek az érdeklődők.
author
Száz Ildikó

2021. július 2. 20:00

Udvard
A Majthényi Adolf Alapiskolában mindennaposak a játékos foglalkozások, a játszva tanulás. - Képarchívum

Július 6-tól 9-ig, valamint 12-től 16-ig tart a napközis tábor 8.30-tól 15.30-ig, a tanulók ellátogatnak egy ranchra, íjászkodnak, pizzát sütnek, a programok között van lasszózás és számos népi gyerekjáték. A jelentkezési lapot azok is leadhatják az iskola titkárságán, akik nem az udvardi alapiskolát látogatják. Kantár Balázs, a Majthényi Adolf Alapiskola igazgatóhelyettese elmondta, az iskolaév folyamán is számos játékos foglalkozásuk volt a Szabad játék projekt jóvoltából. A Loose parts a Tandem nonprofit szervezet és a külföldi partnerek közös projektje, mely során különféle hétköznapi tárgyakkal játszanak a gyerekek, amilyen a raklap, a gumiabroncs, a fazék, a kötél, a talicska, a pokróc vagy a kanna. Szeretnék elérni, hogy a szabad játék az iskolai hétköznapok részévé váljon, ezzel lehetőséget adva a tanulóknak a társas készségek fejlesztésére és a mozgásra. „Ezért fogott össze nyolc intézmény, melyek Szlovákiában, Magyarországon, Lengyelországban és Skóciában egymást támogatva igyekeznek a gyakorlatban megvalósítani a szabad játék gondolatát. A projekt három éve kellő időt nyújt a segédanyagok kidolgozására, az alapos felkészülésre, a kapcsolódó kutatás módszertanának kidolgozására és megvalósítására, valamint a módszer és a gondolatiság népszerűsítésére” – egészítette ki az elmondottakat Kantár Balázs. A szeptember óta zajló munkát szinte teljes egészében a virtuális térbe tették át. „Bármilyen furcsa, de így igaz: a 21. században európai szintű együttműködés szükséges ahhoz, hogy a gyerekeket hagyjuk szabadon játszani. Lehet, hogy napjainkban a kötetlen gyermeki játék fölösleges időtöltésnek tűnhet a szakkörök, nyelviskolák, tanfolyamok világában, de ezt a véleményt cáfolják azon tudományos kutatások eredményei, melyek a szabad játék pozitív hatásait bizonyítják. Ugyanis aki szabadon játszik, annak fejlődnek a társas készségei, mozgása, ügyessége, alkotókészsége, képzelőereje, hogy csak a legszembetűnőbbeket említsük” – mondta Kantár Balázs. 

Az udvardi iskola pedagógusai úgy gondolják, az iskolai keretek közé tudatosan beillesztett, átgondolt, megfelelő háttérrel és felnőtt jelenléttel biztosított szabad gyermeki játékra a több hónapos bezártság és a társas kapcsolatok nélküli elszigetelt állapot miatt nagyon nagy szükség van. 

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
hegerkormany

Rendkívüli ülés a kormányváltásról

Varga Ildikó felvétele

Érsekújvári összefogás a magyar alapiskoláért

repülőgép k

Végre árcsökkenés! Januárra már olcsóbban foglalhatunk repülőjegyet

Naszvad

Beteg gyermekekért tartanak jótékonysági estet Naszvadon

Zachar Pál

Felháborította az ipolyságiakat az új polgármester számára jóváhagyott fizetés

Horvátország k

Horvátország január elsején belép a schengeni övezetbe

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.