Régió

Viharokra és árvizekre figyelmeztetnek a meteorológusok

Az ország egyes régióiban a kánikulát viharok váltják fel kedden este. Erről a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) tájékoztatott, amely elsőfokú viharriasztást adott ki Kelet-Szlovákia egész területére.
TASR

2018. augusztus 14. 19:33

- Kép: SHMÚ

„A viharokat rövid, heves záporok, zivatarok kísérhetik, melyek során akár 20-40 mm mennyiségű csapadék is eshet, a széllökések pedig elérhetik a 60-80 km/órás sebességet” – tájékoztatott a SHMÚ a honlapján. A viharriasztás 20 óráig marad érvényben Kassa és Eperjes megyében, valamint a Liptószentmiklósi, Breznóbányai, Nagyrőcei és Rimaszombati járásban.
 

Az esőzések miatt átmenetileg jelentősen megemelkedhet a kisebb vízfolyások vízszintje. Előfordulhat, hogy a lejtőkről lefolyó víz elönti a pincéket és az aluljárókat. A  Liptószentmiklósi, Késmárki és Ólublói járásokban elsőfokú árvízriasztás lépett érvénybe.

A Námesztói járásra másodfokú árvízriasztást adtak ki a várható özönvízszerű esőzés miatt. A figyelmeztetés 21 óráig marad érvényben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Bugár: Meg kell egyezni a bírójelöltekről

Ma újra futballünnep lesz Dunaszerdahelyen

Rimaszombat: Támogatásból készülhet el a téli stadion lelátója

Lövöldözés Chicago mellett, több ember meghalt

Miből él az elnökjelölt?

DAC-Slovan a magyar és a szlovák tévében

Legfrissebb galériák
Olvasta már?