Régió

Vezetővé válni nem azt jelenti, hogy elvégezted a képzést

Csütörtök délben befejeződtek a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség idei vezetőképző táborai. Tizenegy napon keresztül összesen 162 cserkész tartózkodott a lévai járásbeli Palást község közelében, hogy dacolva az időjárás viszontagságaival megtanulják mindazt, amire szükségük van ahhoz, hogy évközben megfelelően tudják vezetni a tőlük fiatalabb cserkészeket.
ÚJ SZÓ ONLINE

2015. július 31. 12:03

Július 20-30. között három hazai és egy nemzetközi vezetőképző tábor, egy segítő tábor valamint egy kiscserkésztábor valósult meg a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség szervezésében. A segédőrsvezető-képző táborban idén 34-en vettek részt. Ez a tábor a legfiatalabbaknak szól, 13-15 éves korosztálynak. A főként gyakorlati cserkésztudásra fókuszáló táborban a fiatalok az őrsvezető munkájának segítését tanulják meg. Az őrsvezetőképző táborban közel negyven 15-18 év közötti fiatal vett részt, akik a táborból hazaérve az új cserkészévet már egy-egy cserkészőrs élén kezdhetik meg. A tábor a képzésvezetőknek is új kihívásokat tartogatott, mivel már az új nevelési módszert adták át a fiataloknak. A kiscserkészvezető-képző táborba ebben az évben 12-en jelentkeztek. A kiscserkészek nevelésének alapjait az őrsvezetők is elsajátítják, ide azok a cserkészvezetők jönnek, akik kifejezetten ezzel a korosztállyal szeretnének hosszú távon foglalkozni. A 18 év feletti cserkészeknek ez éven is az SZMCS segítségével szervezte meg a Magyar Cserkészszövetségek Fóruma a nemzetközi segédtisztképzést.
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"196526","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"360","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]
A vezetőképző táborok mellett idén is működött a segítő tábor (SETA), 16 fős csapata élelemmel látta el a cserkészeket a közel két hét során, valamint szervezési és logisztikai kérdésekben is segítségükre voltak. A táborok mellett egy ötnapos kiscserkésztábor is megvalósult, hogy a vezetőjelöltek már a táborban saját tapasztalatot gyűjthessenek arról, milyen érzés, mikor már ők szervezik – és nem nekik – szervezik a programot.
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"196527","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"320","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]
„A fiatalok életében meghatározó szerepet játszik a vezetőképző tábor. Életük során itt találkoznak először a felismeréssel, hogy cserkészvezetővé válni nem csupán azt jelenti, hogy teljesítette a vezetőképző táborokat. A völgyben az elmúlt két hét alatt a gyakorlati tudás mellett átélhették, hogy felelősséggel tartoznak a rájuk bízott gyermekeknek, szüleiknek, de ettől a felelősségtől nem ijednek meg. Életre szóló élmény, és ezt tapasztalatból mondhatom” – fejtette ki a vezetőképzés lényegét Gál Erik, az SZMCS vezetőképzésért felelős koordinátora.
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"196528","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"321","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]
Július 28-án kezdődött a 23. Cserkész Világdzsembori Japánban, ahol három szlovákiai magyar cserkész képviseli szövetségünket. A nyári táborozásból a családos cserkészek sem maradtak ki, a családosok nyári tábora Félben szintén csütörtökön fejeződött be, a táborban 72-en voltak. (szmcs-p)
Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
terhesseg

Ismét két táborra szakadt a koalíció a körvonalazódó abortusztörvény miatt

Niklas-Wilson Sommer

22 éves hátvédet igazolt a DAC

allergia k

Ez a furcsa tünet is figyelmeztethet a parlagfű okozta allergiára

rendőrség illusztráció

Olyan részeg volt a kamionsofőr, hogy a szondát sem tudta megfújni

halál gyertya
Frissítve

Koronavírus: elhunyt a 41. beteg Szlovákiában

Nobel-díj

Törölték a stockholmi Nobel-díjátadót

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.