Vezetővé válni nem azt jelenti, hogy elvégezted a képzést

<div>Csütörtök délben befejeződtek a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség idei vezetőképző táborai. Tizenegy napon keresztül összesen 162 cserkész tartózkodott a lévai járásbeli Palást község közelében, hogy dacolva az időjárás viszontagságaival megtanulják mindazt, amire szükségük van ahhoz, hogy évközben megfelelően tudják vezetni a tőlük fiatalabb cserkészeket.</div><div>&nbsp;</div>

Július 20-30. között három hazai és egy nemzetközi vezetőképző tábor, egy segítő tábor valamint egy kiscserkésztábor valósult meg a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség szervezésében. A segédőrsvezető-képző táborban idén 34-en vettek részt. Ez a tábor a legfiatalabbaknak szól, 13-15 éves korosztálynak. A főként gyakorlati cserkésztudásra fókuszáló táborban a fiatalok az őrsvezető munkájának segítését tanulják meg. Az őrsvezetőképző táborban közel negyven 15-18 év közötti fiatal vett részt, akik a táborból hazaérve az új cserkészévet már egy-egy cserkészőrs élén kezdhetik meg. A tábor a képzésvezetőknek is új kihívásokat tartogatott, mivel már az új nevelési módszert adták át a fiataloknak. A kiscserkészvezető-képző táborba ebben az évben 12-en jelentkeztek. A kiscserkészek nevelésének alapjait az őrsvezetők is elsajátítják, ide azok a cserkészvezetők jönnek, akik kifejezetten ezzel a korosztállyal szeretnének hosszú távon foglalkozni. A 18 év feletti cserkészeknek ez éven is az SZMCS segítségével szervezte meg a Magyar Cserkészszövetségek Fóruma a nemzetközi segédtisztképzést.[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"196526","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"360","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]A vezetőképző táborok mellett idén is működött a segítő tábor (SETA), 16 fős csapata élelemmel látta el a cserkészeket a közel két hét során, valamint szervezési és logisztikai kérdésekben is segítségükre voltak. A táborok mellett egy ötnapos kiscserkésztábor is megvalósult, hogy a vezetőjelöltek már a táborban saját tapasztalatot gyűjthessenek arról, milyen érzés, mikor már ők szervezik – és nem nekik – szervezik a programot.[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"196527","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"320","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]„A fiatalok életében meghatározó szerepet játszik a vezetőképző tábor. Életük során itt találkoznak először a felismeréssel, hogy cserkészvezetővé válni nem csupán azt jelenti, hogy teljesítette a vezetőképző táborokat. A völgyben az elmúlt két hét alatt a gyakorlati tudás mellett átélhették, hogy felelősséggel tartoznak a rájuk bízott gyermekeknek, szüleiknek, de ettől a felelősségtől nem ijednek meg. Életre szóló élmény, és ezt tapasztalatból mondhatom” – fejtette ki a vezetőképzés lényegét Gál Erik, az SZMCS vezetőképzésért felelős koordinátora.[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"196528","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"321","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]Július 28-án kezdődött a 23. Cserkész Világdzsembori Japánban, ahol három szlovákiai magyar cserkész képviseli szövetségünket. A nyári táborozásból a családos cserkészek sem maradtak ki, a családosok nyári tábora Félben szintén csütörtökön fejeződött be, a táborban 72-en voltak. (szmcs-p)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában