Régió

Válsághelyzetben is vitáznak a képviselők

Érsekújvár | Jelenleg hat koronavírus-fertőzöttet tartanak számon az Érsekújvári járásban. Egy személynek, aki jelenleg a bősi karanténközpontban tartózkodik, a járási székhelyen van állandó lakhelye. Az érsekújvári képviselő-testület néhány tagja hajlandó lemondani a képviselői jutalmakról, amíg a krízis tart, hogy több pénz maradjon a városkasszában.
Száz Ildikó

2020. március 28. 14:30

Érsekújvár
- Száz Ildikó felvételei

A város vezetése számos óvintézkedéstdést vezetett be ezekben a napokban, és különös figyelmet fordít a lakosságra, védőmaszkokat hord szét, bevásárol a leginkább veszélyeztetett idős lakosoknak. Klein Ottokár, Érsekújvár polgármestere a tizenkét ellenzéki, független képviselő levelében megfogalmazott javaslatára úgy reagált, hogy későn érkezett az ajánlatuk. A városháza alkalmazottai ugyanis már korlátozott munkaidőben dolgoznak, és csak az átlagbérük hetven százalékát kapják. Marian Balogh független képviselő a tizenkét ellenzéki városatya nevében erre azzal érvelt, hogy nem a városi hivatalnak, az alkalmazottaknak kívántak ilyen módon segíteni, hanem a lakosoknak. „A tizenkét képviselő javaslata arra irányult, hogy segítsen a városnak, és némi többletpénzt juttasson a városkasszába. Az volt az ajánlatunk, hogy amíg tart a krízishelyzet, havonta csak egy euró jutalmat kapjanak az érsekújvári képviselők. Ha mind a huszonöt érsekújvári képviselő lemondana fél évre a jutalmáról, ez az összeg mintegy 43 ezer eurót tenne ki. Csatlakozhatnának hozzánk hasonló módon, lemondva jutalmaikról a városi cégek vezetői, a városi bizottságok elnökei, valamint a városi tanács tagjai. Szó sincs kampányfogásról, mivel mi képviselők egész évben támogatjuk a polgári társulások tevékenységét” – áll Marian Balogh levelében, melyet a város vezetésének címzett. Érsekújvárban jócskán megoszlik a lakosok véleménye azzal kapcsolatban, hogy sokat vagy keveset tesz a város a krízishelyzet idején. Akadnak, akik köszönetüket fejezték ki a város vezetésének, amiért arcvédő maszkokat osztottak szét az idős lakosoknak, és más szolgáltatásokat is kínálnak. Az ellenzéki képviselők nem tartják elegendőnek a tájékoztatást, úgy érzik, nem kommunikálnak velük kellőképpen sem a városi hivatal dolgozói, sem a válságstáb. 
A városi hivatal önkormányzati honlapján napi szinten tájékoztatják az érsekújváriakat az újabb óvintézkedésekről, illetve arról, milyen elérhetőségeken kaphatnak segítséget és bővebb tájékoztatást a válsághelyzet idején. 

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Változatlanul előnyös pedagógushitel

Változatlanul előnyös pedagógushitel

Zuzana Čaputová

Čaputová: Fontos, hogy a szlovákok és a magyarok azt keressék, ami összeköti őket

Ivan Korčok
Frissítve

Korčok: Az MKP memoranduma nem segíti elő a szlovák-magyar jószomszédi viszonyt

A nemzeti összetartozást méltatták Trianon évfordulóján Párkányban

A nemzeti összetartozást méltatták Trianon évfordulóján Párkányban

pénz euró

Hasznos tudnivalók az állami kölcsönről és az ügyintézésről

Branislav Gröhling
Frissítve

Hozzájárul a tankönyvek árához az oktatási minisztérium

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.