Vágsellyén félnek, hogy elhalasztják a terelőút építését

Vágsellye |

<p>Huszonnégy óra alatt 25 717 jármű haladt át a vágsellyei hídon, a 24 883 gépkocsiból 1825 volt a kamion. A járási székhely önkéntesei évek óta harcolnak a terelőút megépítéséért.</p>

Ezúttal úgy döntöttek, hogy huszonnégy órán át számolják majd a hídon áthaladó járműveket, ezzel elsősorban az volt a céljuk, nehogy feledésbe merüljenek a vágsellyeiek gondjai, a város lakosainak egyre nagyobb szenvedést jelent a forgalmi dugó, az állandó motorzaj, a főút mellett lakóknak megrepedeztek a házaik.[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"122363","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"196","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]A város vezetése és a civil szervezetek képviselői sürgetik a terelőút megépítését, mely megszabadítaná a várost a teherforgalomtól. A legutóbbi lakossági fórumon František Takáč, a Szlovák Közúti Igazgatóság képviselője elmondta, ha Vágsellye kéri a terelőút megépítését, nem kérhet még egy nagyobb beruházásra, körforgalomra is támogatást. Az útdíj bevezetése óta a kamionok a városon át rövidítik az útjukat, ami jókora terhet ró a városra. Peter Gomboš városi képviselő elmondta, újabb információik vannak a közlekedésügyi tárcától, készek már a terelőút tervei és a telekelvásárlást 2014-ben kezdenék meg. Ezt követően megkezdenék a közbeszerzési eljárást, majd Európai Uniós támogatásból 2015-2020 között megépülne a terelőút. A gépkocsi számlálással, az egyre sűrűbb és elviselhetetlenebb kamionforgalom ellen tiltakozó táblák kihelyezésével elsősorban azt szerették volna elérni a vágsellyei aktivisták, hogy az illetékesek továbbra is foglalkozzanak a problémájukkal.   [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"122364","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"236","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]Gyakoriak a balesetek a városba vezető úton. A szlovák útkezelőség szakemberei egy korábbi találkozón hangsúlyozták, hogy a vágsellyei terelőút prioritást élvez Nyitra megyében, minden remény megvan arra, hogy megépüljön. Egyetlen hátulütője van azonban a dolognak, hogy ebben az évben nincs pénz azoknak a telkeknek a felvásárlására, ahol a terelőút épül. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?