Régió

Újra szavaznának Pozsonyban a hazárd betiltásáról

Pozsony | Ivo Nesrovnal főpolgármester újra a képviselők elé akarja terjeszteni a játékautomaták betiltásáról szóló határozatot.
SITA

2017. február 20. 15:38

Nesrovnal a múlt heti elutasítás után petíciós bizottságot akar létrehozni és ismét előterjeszteni a javaslatot. Arra hivatkozik, hogy tizenhét képviselő megszegte korábbi adott szavát és nem szavazta meg a betiltást, holott az erre vonatkozó petíciós íveket is aláírták.
  
A képviselők közös nyilatkozatot adtak ki, melyben hangsúlyozzák, hogy a teljes betiltás helyett egy szigorú üzemeltetési szabályozást akarnak elfogadtatni. Újabb ígéretük szerint ha az új szabályozás nem bizonyulna elegendőnek, hajlandók lesznek megszavazni a játékautomaták teljes betiltását a fővárosban.  „Azt akarjuk, hogy a lakótelepekről eltűnjenek a játéktermek, de szigorú szabályok mellett, mint például Budapesten vagy Bécsben, a szállodákban, kaszinókban működhetnének” –áll a teljes betiltást megakadályozó képviselők nyilatkozatában. 
 
Pozsonyban 98 ezer aláírást gyűjtöttek össze a betiltás érdekében, azonban a múlt heti szavazáson 41 jelenlevő képviselőből csak 24 szavazta meg, ami nem volt elegendő a kétharmados többséghez.
 
 
Önnek ajánljuk
Andrej Danko

Indulatos pártelnöki vita

Zuzana Čaputová

VIDEÓ: Saját vitaműsorral jelentkezett Zuzana Čaputová

peter pellegrini

Pellegrini üzent a kórházból

Lichtmannegger László

VERSEK ÉS ARCOK: A gyűlölködés jelen van a mindennapokban

Józanságpárti felvonulás a 20. század elején

Egy balul sikerült társadalmi kísérlet - A száraz Amerika

Quentin Tarantino

Apa lett Quentin Tarantino

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.