Régió

Újdonságok a Duna Aranypárlata pálinkaversenyen

Komárom | A kilencedik alkalommal meghirdetett versenyre több mint 200 minta érkezett Erdélyből, a Vajdaságból, Magyarországról és Szlovákiából, az ünnepélyes eredményhirdetést szombaton, a Komáromi Borkorzó keretében tartják. Idén először a borlovagok mellett az apródok is felvonulnak, kiválasztják a legjobb női pálinkát, és bejelentenek egy Guinness-rekordot is, aminek részleteit egyelőre nem árulták el.
V. Krasznica Melitta

2018. szeptember 12. 19:12

Illusztrációs felvétel - Fotó: pixabay

„Az elmúlt közel egy évtized tapasztalatai alapján elmondhatom, hogy egyre több jó minőségű párlatot neveznek a versenyre, sokan már azzal a tudattal gyűjtik a gyümölcsöt, készítik a cefrét, hogy részt vesznek ezen a megmérettetésen – mondta lapunknak Varga Edit főszervező, pálinkadegusz-tátor. – Az elmúlt években több településre meghívtak helyi, regionális versenyekre, vagy inkább kóstolásnak mondanám ezeket a rendezvényeket, ahol a versenyzés helyett inkább a tanácsadáson, az eszmecserén volt a hangsúly. Ez is bizonyítja, hogy egyre többen szeretnének fejlődni, jó minőségű pálinkát készíteni.” A Duna Aranypárlata versenyben külön zsűrizik a kereskedelmi főzdéket és külön a magánszemélyeket, akik bérfőzdékben főzetik ki pálinkájukat. Nevezni lehetett alma, körte, barack, szilva, cseresznye-meggy, törköly és egyék kategóriában. Megtudtuk: az előző évekhez képest több az aktuális évjáratból származó pálinka, a szakember szerint idén kevesebb volt ugyan a gyümölcs, de jobb minőségű volt a termés. „Idén a szakmai zsűri által kategóriánként legjobbnak ítélt mintákból szeretnénk kiválasztani azt, amit a laikusokból álló női zsűri a legjobbnak ítél – árulta el Varga Edit. – Úgy gondolom, ez egy érdekes kísérlet, tapasztalás lesz a szakemberek számára is.”

Ezúttal is látványosnak ígérkezik a borlovagok felvonulása a Lőporostól a Klapka térig, ahol szombaton 14 órától tartják az ünnepélyes eredményhirdetést, és itt jelentenek be egy Guinness-rekordot is.

2018. szeptember 8. 12:08

Fergeteges hangulat a Fűri Kastélynapokon
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Rejtett kamerákkal kísérték el az áldozatokat a pedofil papokkal való szembesítésre

62 ezer eurót felejtettek egy vonaton

TRAGÉDIA: Medencébe fulladt egy kétéves kisfiú a Besztercebányai járásban

Csak két út van előttünk

Fico: A média és az ellenzék gyűlöletet szít

VIDEÓ: Eddig nem látott képekkel emlékezett meg a hercegi pár tavalyi esküvőjéről

Legfrissebb galériák
Olvasta már?