Régió

Újabb, közel ötven parkolóhely Királyhelmecen

Királyhelmec | Újabb, 24 férőhelyes parkoló épül a kórház feletti lakótelepen.
Leczo Zoltán

2018. augusztus 14. 13:01

A lakótelepen további parkolókra lenne szükség - A szerző felvétele

Az Ibrányi út melletti parcellán már a város előző vezetése is parkolóhelyek kialakítását tervezte. El is készült a beruházáshoz szükséges tervdokumentáció, és az építési engedélyt is kiadták, később azonban kiderült, hogy a beruházás a tervezettnél csak jóval drágább lett volna. Mivel az építkezés költségei meghaladták a 86 ezer eurót, új versenytárgyalást írtak ki. A győztes cég 50 ezer euróért vállalta volna a munkát, de az akkori önkormányzat tagjai végül nem hagyták jóvá a beruházást.

 

2018. augusztus 13. 17:27

Hamarosan felavatják az elesett katonák emlékművét Királyhelmecen

A jelenlegi városvezetés azért halasztotta el a terv megvalósítását, mert a közelben lévő óvoda felújításakor az építési terület megközelítéséhez szükség volt erre a parcellára. A munka befejeztével a parkoló megépítéséhez is hozzákezdhettek. Egy kassai cég lett az új közbeszerzési eljárás győztese, 56 ezer euróért végzi el a munkát. Jelenleg épp a parcella melletti támfal megerősítése, a tartópillérek betonozása folyik. Az új parkolót a tervek szerint még az ősszel átadják.

Balogh Csaba, a Királyhelmeci Városi Hivatal vezetője elmondta, komoly gondokat okoz a városban a sok autó. Tavaly is építettek egy 17 férőhelyes parkolót, de már most látszik, hogy továbbiakra lesz szükség. A hivatalvezető tájékoztatása szerint idén még egy parkolót építenek. Amint az Ibrányi úti beruházással végeztek, a Fő utca közelében lévő crossfittpálya mellett épül hasonló kapacitású parkoló.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

„Megalázták az alkotmánybíró-jelölteket”

A kórházban lesz az új endokrinológiai szakrendelő Komáromban

GALÉRIA: Elindultak a traktorok, Pozsonyba tartanak

Feloldják a jegesmedve-invázió miatt elrendelt szükségállapotot Novaja Zemlján

Újabb forgalomkorlátozások a D4-es és R7-es út építése miatt

Komárom már nem külső végrehajtókon keresztül fogja behajtani az adósságokat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?