Régió

Új esély a rászorulóknak

SZÁZ ILDIKÓVágsellye. Képességfejlesztő foglalkozásokat, fizioterápiás kezeléseket kínálnak a sérült gyerekeket nevelő vágsellyei családoknak a Joy House segélyközpontban.
ÚJ SZÓ ONLINE

2012. október 10. 19:00

SZÁZ ILDIKÓ

Vágsellye. Képességfejlesztő foglalkozásokat, fizioterápiás kezeléseket kínálnak a sérült gyerekeket nevelő vágsellyei családoknak a Joy House segélyközpontban. A létesítményt működtető Kert Polgári Társulás (OZ Záhrada) úgy döntött, felajánlja szolgáltatásait szélesebb körben is.

A Kert Polgárti Társulás 2010-ben meghatározatlan időre jelképes összegért bérbe vehetett egy Vág parti családi házat, Vladimír Kopáčik ajándékát. Imrich Pleidel építészmérnök a fogyatékkal élő gyerekek igényeinek megfelelő terveket készített a ház átépítésére. Egy évvel ezelőtt nyitották meg a Joy House kapuját, az eseményt számos jótékonysági rendezvény előzte meg, képzőművészeti tárgyakat árvereztek az intézmény védencei javára. A Kert Polgári Társulást 2006-ban hozták létre a beteg gyereket nevelő családok megsegítésére. Hakszer Annamária, a társulás egyik tagjai – aki autista fiával látogatja és segíti munkájával a központot – elmondta, elsősorban pályázatok útján szereznek támogatást az elképzeléseikhez. „Olyan lehetőségeket kerestünk, amellyekkel az értelmi és testi fogyatékkal élő gyerekeknek második otthont teremthetünk, alkotóműhelyekben fejleszthetjük képességeiket, hogy érvényesülni tudjanak. Ádám fiam megtanult füvet nyírni, ezzel a szolgáltatással megszólítottuk a vágsellyei lakóközösségeket” – mondta Hakszer Annamária. A gyógyterápiás helyiségben nyújtandó szolgáltatásokat is igénybe vehetik mostantól a lakosok. A gyerekek üvegházban gyógynövényeket termesztenek, színjátszó csoportjuk van, Sliško Ildikó alkotóműhelyében pedig látogatásunkkor őszi díszeket készítettek.

Önnek ajánljuk

Önrész nélkül már nincs lakáshitel

A Slovan nyerte a dunaszerdahelyi stadionavatót

Továbbra is migránsokkal riogat a Fidesz

A Híd új alkotmánybírókat igen, kormányválságot nem akar

Megrázó történetek hiteles hőse

Hétfőtől teljes útlezárás lesz a Nánai úton

Legfrissebb galériák
Olvasta már?