Régió

Új elektromobilt vásárol Fülek városa

Fülek | Elektromobilt vásárol a Losonci járás déli részén található Fülek önkormányzata a közeljövőben, amelyet a városi intézmények és dolgozóik, valamint az iskolák és amatőr sportolók is kihasználhatnak majd. Klaudia Kovácsová, a város szóvivője a TASR-t arról tájékoztatta, hogy az elektromobil megvásárlásához a Környezetvédelmi Alaptól kaptak támogatást.
TASR

2018. szeptember 20. 12:35

- Wikipédia

„Az autót elsősorban arra fogják használni, hogy az óvodás, alap- és középiskolás, illetve a művészeti iskolába járó gyerekeket különböző versenyekre vagy kirándulásokra szállítsák. Ezenkívül a futballklub amatőr sportolói is igénybe vehetik az autót a versenyekre való utazáshoz. Fontos szempont, hogy a városi szervezetek dolgozóinak is rendelkezésére áll majd a helyi eljárásokhoz, jogi intézkedésekhez, partnerekkel való találkozásokhoz, valamint tanfolyamok és szemináriumok látogatásához.“ Kovácsová azt is megjegyezte, hogy az elektromobil nemcsak a környezetet, hanem a városi kasszát is óvja. „Száz levezetett kilométer 1,5 - 2 euróba fog így kijönni“ – tette hozzá.
      

Egy piackutatás elvégzése után a város választása egy hétszemélyes japán modellre esett, melynek megvásárlásához a Környezetvédelmi Alap 30 000 eurót bocsátott rendelkezésre, ehhez a város önkormányzatának még 9740 eurót kellett hozzátennie. „2019 februárjának végére várjuk az elektromobil megérkezését, melyhez a jövőben egy töltőállomást is be akar szerezni a város“ – zárta a szóvivő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Tízmillió eurót különítenek el a kezdő pedagógusok fizetésének emelésére

Kiska aláírta a módosított himnusztörvényt

Lövöldözés Pozsonyban: egy ember megsérült, az elkövető szökésben van

Könnyíteni kellett a nagyon rossz állapotú Vág-híd terhelésén

Részeg kocsisokat füleltek le Hetényen

Strache-ügy - A Going to Ibiza című húszéves sláger ismét listavezető lett Ausztriában

Legfrissebb galériák
Olvasta már?