Régió

Tűzvédelmi készültség a Dunaszerdahelyi járásban

Dunaszerdahely | Fokozott tűzveszély miatt készültséget hirdetett a tűzoltóság a Dunaszerdahelyi járás egész területére.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. június 19. 15:24

Száraz időben könnyen lángra kap a tarló vagy az aljnövényzet - Képarchívum

Csandal Tibor tűzoltópa-rancsnok elmondta, nagy esőzések után, mint amilyeneket az elmúlt hetekben tapasztaltunk, nem szoktak ugyan ilyen gyorsan tűz-gyújtási tilalmat elrendelni, de tekintettel az állandó hőségre, szükség volt erre az intézkedésre. Tilos az aljnövényzet égetése a tűzveszélyes területeken, mint amilyenek a gabonaföldek, tilos a tűzrakás, a dohányzás és nyílt láng használata, égő, vagy parázsló tárgyak eldobása.

2018. június 16. 17:59

Újabb gyermeket hagytak felforrósodott autóban, tűzoltók szabadították ki

Az erdőtulajdonosoknak járőrszolgálatot kell tartaniuk és meghatározott távolságokon belül tűzvédelmi eszközöket elhelyezni. Gondoskodni kell arról, hogy az erdőkhöz vezető utak járhatók legyenek, hogy szükség esetén a tűzoltók ne ütközzenek akadályba. A parancsnok az önkéntes tűzoltókat arra kérte, figyeljenek oda, ha a kiránduló, vakációzó gyerekek tűzveszélyes területeken – erdőkben vagy a learatott gabonaföldeken – játszanak. A tilalom az otthoni hulladékégetésre is vonatkozik. A tiltó rendeletről, amely visszavonásig érvényes, min-den település hivatalos értesítést is kapott. (sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?