Több százezer euró értékű telket ajándékozott Galántának a nagyvállalkozó

Galánta |

<p>A városi képviselő-testület csütörtökön jóváhagyta Eduard Šebo kérvényét, amelyben a város területrendezési tervének módosítását kérte az önkormányzattól. Šebo ennek fejében egyhektáros területet ajándékozott a városnak.</p>

Eduard Šebo szeptemberben kérvényezte a területrendezési terv módosítását az önkormányzatnál, ugyanis telkén víztározó megépítését tervezi. „Az Európai Bizottság rendelete alapján már nem használhatunk kútvizet öntözésre, erre mostantól csupán felszíni víz használható. Éppen ezért más alternatívát kell biztosítanunk a csaknem 300 hektáros szőlőültetvény öntözésére“ - nyilatkozott Eduard Šebo. A képviselő-testület a módosítást ahhoz kötötte, hogy a vállalkozó telket adományozzon a városnak. Šebo - akit 2007-ben a cseh Týden című hetilap Csehország és Szlovákia leggazdagabb emberei között a 31. helyre sorolt akkori 2-3 milliárdos vagyonával - szokatlannak tart egy ilyen kérést az önkormányzat részéről. A vállalkozó decemberben két félhektáros parcellát kínált a városnak. Ezt a képviselők nem fogadták el, így aztán a vállalkozó a Szeredre vezető főút mentén lévő, a Kaufland hipermarket melletti telkét adományozta a városnak. A vállalkozó állítása szerint a terület mellett található szintén egyhektáros parcellát 22 millió koronáért értékesítette korábban, elismeri viszont, hogy a mostani helyzetben ezt a területet ekkora összegért már nem tudná eladni. A vállalkozó állítása szerint az értékes telekért semmit nem kér cserébe. Mint mondja, örül, hogy jó üzlethez segítheti a várost.
A területrendezési terv módosítása és a víztározó viszont komoly pénzt hoz majd Šebo konyhájára. A Víno Nitra tulajdonosa, a Chateu Modra, a Protekika és számtalan más részvénytársaság főrészvényese elmondta, a tározó bányászásánál kitermelt kavicsot a Strabag cégnek adja el a galántai kerülőút második szakaszának építéséhez.
„Módosítjuk a város területrendezési tervét, ezzel növeljük a vállalkozó telkének értékét. A telekért semmit nem fizetünk és nem részesül semmilyen előnyben a vállalkozó. Az ajándékba kapott telek négyzetméterenkénti ára 50-70 euró körül van“ -mondta Fekete László, Galánta alpolgármestere. Közlése szerint a város egyelőre nem tudja, milyen célra használja majd a területet.

B. Juhos Melinda

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?