T+H+REE a somorjai At Home Galleryben

Somorja |

<p>A kubai születésű, Németországban élő – szokatlan művésznevű – 1rey és a japán Kanako Tsuruta közös kiállításának megnyitója lesz péntek este negyed hétkor a somorjai At Home Galleryben.</p><!-- AddThis Button BEGIN -->
<a class="addthis_button" href="http://www.addthis.com/bookmark.php?v=250&amp;pub=xa-4af18e613d12bca3">… src="http://s7.addthis.com/static/btn/v2/lg-share-en.gif&quot; width="125" height="16" alt="Bookmark and Share" style="border:0"/></a><script type="text/javascript" src="http://s7.addthis.com/js/250/addthis_widget.js#pub=xa-4af18e613d12bca3"…;
<!-- AddThis Button END -->

A művészpár fél évvel ezelőtt érkezett Szlovákiába – március végéig ők látják el Párkányban a Mária Valéria híd hídőri posztját. (A Hídőr projekt keretében Párkány olyan képzőművészeket lát vendégül a világ minden pontjáról, akiknek munkássága a kapcsolatteremtés, az összeköttetés, az „áthidalás” témájával foglalkozik.) Hídőri munkájuk nyomán született meg a „Poesia excentrica – mostpons hídpons” című kiállítás, melynek megnyitója február 13-án volt. 1rey és Kanako Tsuruta most Somorján is bemutatkozik, a T+H+REE című kiállítással. Az angol címben több jelentés is megbújik: egyrészt a three (három), amely a két művész három országhoz való kötődését, valamint háromtagú családjukat (a párnak van egy kisfia) jelzi, a tree (fa) pedig egy olyan ritka fafajtát, amelyre Párkányban, a Duna partján bukkantak rá, továbbá a fát mint az emberi élet jelképét.
A cím is előrevetíti, hogy a 1rey és Kanako Tsuruta közös installációja számos „mozaikdarabból” készül. Ezek összessége révén tolmácsolják művészi benyomásaikat, mondanivalójukat azokról a hely(ek)ről, ahol megfordulnak.
A kiállítást Karol Frühauf nyitja meg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?