Régió

Termelői piac a tallósi kastély udvarán

Tallós | Ma reggel megnyitotta kapuit a tallósi termelői piac, hat év után visszatértek az árusok a tallósi Esterházy-kastély udvarára. Mintegy hetvenöt kistermelő kínálatából válogathattak a vásárlók.
Bartalos Éva

2019. április 13. 14:00

2013-ban rendezték meg az első kistermelői piacot, most a Csilizközi piac sikeréből inspirálódva újra megtelt élettel a kastélyudvar. Egyebek mellett hústermékeket, zöldségeket, palántákat, házi tésztákat és süteményeket, sajtokat, lekvárokat, húsvéti dekorációkat kínáltak a vásárlóknak. Horváth Zoltán Tallós polgármestere portálunknak elmondta, hogy kilencvenen jelentkeztek a felhívásra, de voltak, akik megfutamodtak a hideg időtől. Pedig nem kellett volna, a vásárlókat ugyanis nem riasztotta el a kellemetlen szél, kígyóztak a sorok a standok előtt. A revitalizált kastélyparkban sétakocsikázni is lehetett, hinta és állatsimogató is volt a piacon. Több százan látogattak el Tallósra.

“Nagyszerű a kínálat! Nagyon örülök annak, hogy ennyiféle áru közül válogathatok és közben megismerem a termelőt is” - mondta az egyik vásárló.

Voltak, akik csak nézelődni jöttek, de ők sem távoztak üres kézzel. “Megvettünk mindent, ami a locsoláshoz kell, már csak a víz hiányzik” - mutatta nevetve a fonott kosarat és a korbácsot egy elégetett vevő.

“Őstermelőket szólítottunk meg, a csiliznyáradi piac szervezőitől is sok tippet kaptunk, a mátyusföldi és a tallósi termelőket is megszólítottuk. Fantasztikus, hogy ennyien eljöttek” - nyilatkozta a polgármester.

Hozzátette, az önkormányzat támogatta Fehér Mónika és Rémay Adrianna kezdeményezését, ugyanis látták, hogy van igény a hasonló rendezvényekre, ahol megismerhetik egymást az emberek, találkozhatnak a régi ismerősök.

“Örülünk, hogy ilyen pozitív volt a fogadtatás, folytatjuk!” - szögezte le Horváth Zoltán.

Galéria
gallery-image-1
gallery-image-2
gallery-image-3
gallery-image-4
+4
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Árdrágító és költségnövelő a terjedő afrikai sertéspestis

Súlyos baleset történt Szenice közelében, az utat lezárták

A rendőrség keresi a Pohodán fellépő afgán női zenekar négy tagját

Rasszista falfirkák a vasút mellett

Szemében látjuk önmagunkat

Új igazgatója van a Czuczor Gergely Alapiskolának

Legfrissebb galériák
Olvasta már?